Hur man kommenterar ett blogginlägg :-)

Det är väldigt många som läser min blogg, häromdagen hade jag 45st besökare vilket jag tror är rekord :-). Hur kul som helst att det är så många som läser det som lilla jag har skrivit :-). När man skriver så är det ju väldigt kul att få respons på det man har skrivit, alla tankar och frågor är välkomna! :-). Så kommentera gärna mera! Som det är nu så är det nästan aldrig någon som kommenterar det jag skriver, kan det kanske vara så att ni inte vet hur man ska göra? Den tanken slog nämligen både mig och Carro häromdagen, de som läser våra bloggar kanske inte vet hur man ska göra för att lägga in en kommentar till ett inlägg. För det kan ju omöjligt vara så att man aldrig tycker och tänker ingenting om det man läser, eller? Ok, för er som vill men inte vet hur man skriver en kommentar, här kommer en liten kort förklaring :-): Nedanför mina blogginlägg så finns det olika kategorier att klicka på, ni ska klicka på den där det står kommentarer (gul text). När ni klickat på den skrollar ni neråt tills ni ser en ruta där det står namn. Där skriver ni i ert namn eller det ni vill kalla er. Helst så ser jag ju att ni skriver något så jag vet vem det är :-). Vill man kan man fylla i email och hemsida om man känner för det, detta är inget måste. Sedan är det bara att skriva sin kommentar i den stora rutan. När man är klar klickar man på knappen där det står Do it på. Efter det kommer det upp en verifieringskod, bokstäver och ibland även siffror. Dessa skriver ni av och klickar sedan på knappen skicka. Ibland kan man behöva klicka två gånger på skicka för att det ska fungera. Det är lite segt ibland, så det kan ta lite tid innan kommentaren kommer upp. Lätt eller hur? Så vad väntar ni på, dags att kommentera! ;-) XOXO

Another Day In Paradise?!

Tredje dagen med lite halvtaskigt väder idag, inte kul alls faktiskt. Men något kan man ju alltid hitta på ändå, så vi bestämde oss för att ta bussen till Downtown och kolla in China Town lite. Det var som China Town är lite överallt, men inte lika stort som i tillexempel New York. Men det var mysigt att strosa runt där lite... Hittade en ring som jag tyckte var väldigt fin och som skulle passa utmärkt till nyår. När jag frågade vad den kostade sa hon $48!! Jag höll på att skratta ihjäl mig, fick värsta chocken. Hade väntat mig ganska mycket billigare typ $2, haha. Hon skulle ju ge mig ett good price och så var vi i China Town liksom, då kan man inte tro att det är annat än billigt :-) Så det blev ingen ring... :-)

På vägen tillbaka hamnade vi på USA:s största utomhus shoppingcentrum, står i deras Apple Store just nu. Som Caroline uttryckte sig: - Apple Store is everywhere! :-)

Efter den långa vandringen igår bestämde vi oss för att unna oss lite skönhet, haha. Gick och fixade naglarna, både pedikyr och manikyr för min del. Gick även och tog oss en välförtjänt helkroppsmassage, hur skönt som helst! Sov hur gott som helst i natt vill jag lova. Känns i rumpan och vaderna idag att vi gick så långt igår vill jag lova, så en massage till hade ju inte varit helt fel ;-)

Nä, dags att dra vidare lite kanske... Victoria Secret står på tur... :-)

Take Care!

Hiking The Diamond Head Crater!

Idag var egentligen planen att åka upp till North Shore, men eftersom vädret fortfarande inte är toppen så blev det ingen resa dit upp idag, kanske på onsdag då vädret tydligen ska vara bättre. Så vi bestämde oss i stället för att bege oss till Diamond head och vandra upp för den. En tjej som bor på samma hostel som oss, sa att det tar ungefär 20 minuter att gå till själva början av kratern och sedan så är det 2,2 km fram och tillbaka till toppen därifrån. Vi började sakta men säkert gå mot Diamond head och efter ett tag tyckte vi att vi hade gått lite väl länge och var tvungna att fråga en tant om vi var på rätt väg. Hon sa då att ni har ungefär lika långt kvar att gå som ni har gått nu, hjälp tänkte vi lite för oss själva. Även fast inte solen var framme så var det ju jäkligt varmt och svettigt. My ass att det skulle ta 20 minuter, efter 60 svettiga och varma minuter var vi framme vid början av själva kratern. Ja vi vandrade uppåt i alla fall och det jobbigaste var alla trapporna mot slutet, jag trodde ärligt talat att jag skulle dö där ett tag när vi var inne i någon slags tunnel som var hur trång som helst och väldigt mörk. Kändes nästan som om luften tog slut... Men vi klarade oss upp till toppen, tog några bilder för bevis och sedan var det bara att börja vandra neråt igen...
Väl nere så var man rätt slut i kroppen, så det blev att fylla på energidepåerna med en Wild Berry smoothie. Sedan så skulle vi ju gå hela vägen hem igen också!! Ja totalt så blev det en hikingtur på fyra timmar, helt galet! Kändes gött i fötterna och höftböjarna efteråt kan jag meddela, har fortfarande ont under mina fötter faktiskt. Men det är gött att den utflykten är avklarad i alla fall och det var en fantastiskt utsikt där uppifrån. Nu har vi precis varit och ätit, tog en Ceasar sallad med kyckling, sjukt god! Skulle nog ha kunnat äta lite mer för energin var totalt slut... Träningen är gjord för de dagar som vi har missat här nere nu i alla fall, så nu kan man fortsätta att njuta av det amerikanska köket, haha.

Kommer antagligen att ha en riktigt go träningsvärk i morgon, både här och där...

Hoppas allt är bra med er där hemma!

Kram!

För jag har bara regn hos mig...

Jaha, idag kom första dagen med regn, hade ju hoppats att slippa detta regn för en gång skull men icke. Vi trotsade ändå vädret och gick ut för att käka frukost. Det blev en härlig amerikansk frukost på Denny's. Alldeles för mycket mat som vanligt. Sedan gick vi tillbaka till vårt underbara rum ;-) och roade oss med att spela MIG och läsa lite. Carro läser en mycket intressant bok verkar det som, mycket snusk blir det, hehe. Efter ett tag så blev det uppehåll och vi bestämde oss för att gå ut. Vi tänkte leta upp ett ställe för att fixa till våra naglar lite, men Carro gillade inte tanten på första stället så det blev inget just då, haha.

I stället blev det en sväng till Forever 21, kan vara en av de bästa affärerna ever. Jag älskar den butiken, det finns hur mycket fint som helst och till mycket bra priser :-). Det blev två väldigt fina klänningar, båda i nyansen röd fast två helt olika sorters klänningar. En är en riktig partyblåsa som jag tänkte ha på mig på nyårsafton. Den andra klänningen är mera skolavslutningsklänning. Men kommer nog att använda den någon gång här också. Det blev även en ny liten svart partyväska och ett grått pannband med en blomma :-). Tur att shopping finns när det regnar! ;-)

För er som tyckte att jag hade ett fattigt första inlägg om Hawaii här på bloggen, så kan ni gå in på Carros sida, hon skrev väldigt mycket mer detaljerat :-).

Nä nu skiner solen ute igen, kanske ska man gå och ta sig en fozen youghurt på YoughurtLand. Ett nytt favoritställe där man får ta sin yoghurt själv (som man gör när man tar mjukglass) och det finns hur många smaker och toppings som helst att välja mellan. Youghurthimlen skulle man kunna kalla det, hihi.

Peace!

Aloha and Merry Christmas!

Har haft två fantastiska dagar här på Hawaii, väldigt skönt att få komma till värmen efter all snö och kyla i Sverige. Resan hit tog sjukt lång tid, men vi hade tur som klarade oss ifrån inställda och missade plan. Trots alla timmar på resande fot, gick resan sjukt smidigt.

Bor på ett hostel bara ett block från stranden, very nice! Vårt rum är dock väldigt spartanskt inrett, väldigt intetsägande och sängar som är hårda som sten, men vi mår bra ändå, haha Ryggarna har kanske tagit lite stryk, men då är det tur att man kan gå och lägga sig på den mjuka stranden och sträcka ut sig ;-). Har legat på stranden och solat och badat i två dagar nu, så äntligen har man fått lite färg på sitt vita skinn. Väldigt skönt att bara ta det chill. Var lite rastlös igår, men idag har det gått bättre att bara ligga och pressa :-)
I kväll är det x-mas party på hostelet och det är all you can drink för $5, kan bli hur bananas som helst!! Ska bli kul att hänga lite med människorna som bor där. Har träffat på några och de är väldigt trevliga. Bra att få träna lite på engelskan med :-).

Hoppas att ni har haft en bra julafton och juldag där hemma och i Thailand! :-). Jag har det i alla fall hur bra som helst och det tänkte jag fortsätta att ha :-). Ta hand om er! Nu ska jag och Carro dra och käka på Taco Bell!! Me like a lot!!

Pussar och Kramar!

Denna gången är det lugnt, nu stör jag mig bara liiite istället...

men det går nog över snart...

Sätter på den här låten så blir jag genast på bättre humör, partyhumör! ;-) Ser framför mig hur jag och Carro kommer dansa järnet till den här låten på en klubb på Hawaii :-)


Packning pågår...

Det är alltid svårt att veta vad man ska packa med och hur mycket. Av erfarenhet vet jag att jag har packat för mycket. Kommer antagligen inte att använda allt det som jag har packat ner. Men bättre för mycket än för lite tänker jag ju då. Jag har ju över lag svårt att bestämma mig vad jag ska ha på mig varje dag, så jag vet ju att jag kommer att stå där och prova mig fram. Något som kändes bra att ha på sig här hemma när man provade, kommer att kännas mindre bra när jag väl ska ha på mig det :-). Sedan är det rätt skönt om man slipper köpa en massa kläder om man inte behöver. Lite vill man ju shoppa, men jag vill inte slösa så mycket som jag gjort andra år då jag åkt till USA. Inte på sommarkläder i alla fall, som man säkert inte kommer att använda så mycket mer sedan.

Skickade efter ett fint litet kit som jag tänkte ha i mitt handbagage. Var inte tillräckligt utrustad när jag åkte till Thailand tyckte jag, men nu så finns lite av allt möjligt bra med :-)

Såhär ser det kittet ut:


Innehåll: Uppblåsbar nackkudde (var nog det jag saknade mest när jag åkte till Thailand), fina rosa öronproppar, rosa tvålblad, ansiktsdukar och en ögonmask :-)

Allt detta förvarar man i en sådan här fin och fiffig liten påse :-)



Nä nu åter till packningen... :-)

Önskelista

Såhär ser min önskelista till Tomten ut just nu...

1. Att jag och Carro får fira jul på Hawaii och inte på flygplatsen i Frankfurt :-)






A Christmas hula dance :-)

2. En massa dollars!



3. Tjänstledighet i februari/mars så att jag kan åka till Thailand!



4. Flygbiljett till Thailand!



5. Denna underbara OnePiece Jump in, att krypa in i, kalla vinterkvällar.


Gärna i marinblå teddy :-)


Eller kanske en rosa fin... :-)



Får se om Tomten tycker att jag har varit tillräckligt snäll, så att kanske i alla fall en av mina önskningar går i uppfyllelse :-)

Puss!

Hjärnspöken

Alla männsikor har starka sidor och även några svaga, en del bra sidor och kanske någon dålig... En svag eller kanske dålig sida hos mig själv är att jag får hjärnspöken ibland. Dåliga tankar som jag inte riktigt kan rå för. Det har inte med någon annan att göra, utan har bara med mig själv att göra. Eller självklart att andra är inblandade, fast bara indirekt eftersom de själva inte vet om det... Jag är även den enda som mår dåligt av det och det är väl tur i och för sig... Även fast jag vet att det är på ett sätt och hur jag än vrider och vänder på det, så kan det bara vara på ett sätt. Men ändå så kan jag i vissa situationer inte tänka logiskt utan hjärnspökena tar över. I går var en sådan dag, då jag drabbades av dessa spöken. Det är sjukt jobbigt och jag blir i princip paralyserad, min kropp fungerar inte alls som den ska. Jag använder så mycket tankekraft att jag blir totalt slut. Så idag har jag inte varit människa överhuvudtaget, det börjar bli bättre nu, men jag har varit helt slut. Tröttheten har varit total om man säger så. Spökena är sedan ett tag borta, det är bara tröttheten som är kvar... Detta händer inte speciellt ofta som tur är, men skitjobbigt när det väl gör det. Ja det är en svag/dålig sida som jag måste jobba med, ska bara komma på ett bra sätt att göra det på :-) 

Skrämma iväg dem kanske...

Booo! haha


8 dagar kvar...

Ja när man är hemma och är sjuk, så sover man en hel del och när jag inte sover så roar jag mig med att kolla på tv eller på datorn. Surfade runt lite förut och läste lite om Hawaii och så, då hittade jag dessa underbara bilder. Bilder på stränder som vi med all sannolikhet kommer att besöka :-)


Lanikai Beach


Sunset Beach


Waimea Bay


Waikki Beach, där vi kommer att bo...

Är det inte paradiset så säg...? :-) 

Bara 8 dagar kvar nu!!

The Red Jumpsuit Apparatus

I natt vaknade jag med värsta huvudvärken, är det inte det ena så är det, det andra... Eftersom jag bara hade treo hemma fick det bli ett par sådana. Inte så bra kanske med tanke på att det bland annat är koffein i dem som man kan bli pigg av. Men de är jäkligt effektiva mot huvudvärk så... Ja det resulterade i alla fall i att jag inte kunde somna om. Jag surfade därför runt lite och hamnade på en tjejs sida, där hon hade skrivit den del av en text. Nyfiken som jag är var jag tvungen att googla texten för att se vart den hörde hemma :-). Texten var från en låt med The Red Jumpsuit Apparatus. Just när jag såg själva namnet på bandet så var det inget jag direkt kände igen, men när jag började lyssna på dem på Spotify så kände jag igen dem direkt. Det fick mig även att färdas tillbaka lite i tiden när jag lyssnade väldigt mycket på sådan musik. Min tid i USA bestod väldigt mycket av den typen av musik, så igår natt blev det att lyssna igenom en hel del av de banden som jag lyssnade på då.

Här är den låten jag hittade på tjejens sida:


En helt ok låt, gillar den mer i slutet då den kommer igång lite...

Här är en annan låt med samma band, en låt som jag hört många gånger förut, men inte tänkt på att det var The Red Jumpsuit Apparatus:




Ja det väckte en massa gamla minnen till liv, alltid trevligt när de är bra minnen... :-)

9 dagar kvar...

Nu är det bara 9 dagar kvar innan jag och Carro åker till Hawaii och här ligger jag och är sjuk och uttråkad... Tur att sjukan kom nu och att man i allt det tråkiga kan tänka och längta till Hawaiis härliga stränder. För det är på stränderna (vi ska besöka några olika) som ni kommer att hitta mig. Jag ska ha ett långt skönt jullov i solstolsläge med en bra bok. Det där med bra bok får mig genast att tänka på att jag faktiskt måste införskaffa mig en eller ett par faktiskt. Jag kan inte fatta det, om 9 dagar är jag på Hawaii!! Ska bli fanastiskt jäkla underbart faktiskt! Ska bli kul och se om det har förändrats något sedan jag var där hösten 2007... Här kommer lite bilder från den resan:


Solnedgång vid North Shore - Lovely!


På vandring upp mot Waimea Falls


Provar snorkelutrustning... :-)


Som jag änvände när vi simmade med dessa fina delfiner :-)


Även där fanns det ödlor...


och en och annan jättesköldpadda :-)


 Ja jag antar att jag kommer att få uppleva en del av dessa saker igen. Vill gärna återse North Shore och sköldpaddorna var jäkligt häftiga faktiskt! :-)


Tredje advent...

" När tredje ljuset brinner, vi juleklappar syr och vi bakar kakor och har ett fasligt styr "

Idag har det varit adventsfika hemma hos Joachim och Nathalie. Nathalie hade gjort det väldigt julmysigt, med klädd gran, massor av tända ljus och supergod fika. Jag längtar tills jag har ett hus, så jag också kan ha en fin gran och bjuda på adventsfika :-). Mamma, Ola, mormor, moster Lisbeth och kusin Josefine var också där, väldigt trevligt måste jag säga. Det var ett bra tag sedan jag träffade Lisbeth och Josefine, så det var extra trevligt :-). Men jag måste säga att jag längtar lite till julen 2011... ;-) Nu på kvällen har jag suttit och tittat på några avsnitt av Sunes Jul. Jag tycker ju att pappa Rudolf är fantastisk, haha. Så klockren på många sätt... Mitt absoluta favoritavsnitt är när de ska till kyrkan och det avsnittet börjar såhär:




Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser det. Nu händer det inte speciellt ofta, men ibland så kommer man på att det finns :-) Vad tycker ni, är det inte underbart så säg... :-) Ja i morgon är det Lucia och det är vi i 4-5:an som håller i det. 52 kids på scenen på en och samma gång, ska bli spännande att se hur det går... :-) Av gamla erfarenheter så vet jag att trots "stökiga" träningstillfällen så brukar själva Luciadagen bli helt fantastiskt. När det väl gäller så sitter allt som ett smäck! :-) Ha en fin Lucia alla mina vänner och alla som jag känner... :-) Här kommer några bilder från kvällen:




En glad moster och en ngt sned gran :-)


Gulliga mormor!


Sister & Brother :-)

Tyvärr är det inte jättebra kvalité på bilderna, dem är tagna med min iphone... Men man får en liten känsla av hur det var i alla fall :-)

Nu är det tids nog...

Eller egentligen var det tids nog redan i onsdags... Fick ett mail ifrån Eriks chef i Thailand där hon erbjöd mig en tjänst på förskolan där. Hon skrev egentligen inte så mycket om själva tjänsten till att börja med, mer än att det var väldigt dåligt betalt med våra mått mätt... Men det visste jag ju redan innan, eftersom jag vet vad Erik tjänar... Så jag blev ju jäkligt glad och tänkte att det här är ju en chans jag inte får missa! Så jag började slänga ut mina krokar direkt, både gällande att hyra ut lägenheten och fixa och trixa med andra utgifter som man har här hemma. Skickade även ett mail till Helena (chefen) och frågade lite om exakt lön, antal % och hur lång tid det skulle gälla. Fick då svar att det var en tjänst på 76% (?), att tjänsten minst skulle strecka sig fram till slutet av april och att lönen var på 15 200 bath/månad. 15 200 bath/månad är ca 3500:- give or take, helt sjukt dåligt betalt! Så med dessa fakta i min hand, så valde jag att tacka nej till den tjänsten, känner att det är inte värt allt fix och trix här hemma och jag skulle aldrig klara mig på den lönen. Det känns lite ledsamt faktiskt, men det finns inte så mycket att göra åt saken. Det är som det är med det hela. Hade dock varit jäkligt soft att fått tillbringa hela vårterminen med Erik i Thailand... Nu håller jag alla tummar och tår att jag får ledigt i februari/mars kring sportlovet så jag kan åka dit och hälsa på i alla fall :-)

En låt säger mer än tusen ord... ;-) Tack E för denna fina!


Tortyr! ;-)

Fick ett mail idag med ett kryptiskt meddelande... Det löd såhär:

Det händer saker här....jag vet ju att du inte har tålamod alla gånger men om jag uttrycker mig så här: Ibland så slår åskan ner där man önskar att den skall slå ner! Du får snart reda på vad jag menar med det =)

Man kan ju inte annat än att bli nyfiken då liksom, nyfiken så att man nästan spricker! Skickade ett svar som löd såhär:

Ja för nu blev jag ju inte alls nyfiken! Så kan du ju inte skriva fattar du väl, haha

Då fick jag som svar:

Jasså blev du nyfiken...du kommer få reda på det tids nog =)

Tids nog??!! Tids nog kan ju vara i princip närsomhelst och väldigt långt borta. Ren tortyr är det faktiskt, haha Nej så får man faktiskt inte skriva, har man sagt A får man säga B, det är min melodi ;-) Men det är väl bara att härda ut och vänta tills det är tids nog... :-)

Har tränat inför Lucia nästan hela dagen och haft julmarknad nu på kvällen så jag avslutar detta inlägg med dagens jullåt :-)



Första december.

Idag går vi in i december månad, helt galet vad snabbt detta året har gått! Känner att man börjar bli lite trött och att det kommande jullovet är efterlängtat. Vill bara vara ledig, krypa upp i min soffa, tända lite ljus, läsa en bra bok eller kolla på en film. Bara ta det chill liksom. Mitt jullov kommer dock inte bestå så mycket av att krypa upp i soffan. Men det kommer bli chill på en strand på Hawaii, inte helt fel det heller... :-)

Nä nu är det dags att sova! Hoppas att ni har det bra där ute i vinternatten!

Kram

RSS 2.0