Pappa jag vill ha en Italienare...

Sitter pa ett internetcafe/bar/resturang/musikbar, ganska mysigt faktiskt med en stor flygel i mitten. (Italien har ju inte de tre sista bokstaverna i vart alfabet, men jag hoppas att ni klarar er utan dem :-)) Vi hamnade har efter att vi gatt runt en svang i gamla stan, Johanna sitter just nu och spanar pa en av servitorerna, hihih


Har det i alla fall sjukt bra har i Alghero - Sardinien. Vi kom hit igar kvall nastan precis nar solen holl pa att ga ner, valdigt najs. Vi bor i ett valdigt fint rum precis vid havet. Just nu har vi ingen havsusikt, men i morgon kommer vi att byta rum och da tror vi att vi far bade havsutsikt och balkong :-)


Efter att vi installerat oss i rummet igar, gick vi och satte oss pa King bar som ligger precis runt hornet fran dar vi bor. Jag bestallde in ett glas rose och en spagetti carbonara, Johanna bestallde ett glas rott och en risotto. Perfekta maltider att kaka till fotbollen :-) Harligt att Spanien vann!! Lite trist match dock. (Oj nu blev det visst live musik har :-)) Sedan gick vi runt och strosade i alla grander och langs vattnet och marinan, helt underbart! Jakligt skont att komma bort ifran Sverige ett tag. Horde dessutom att det regnade hemma idag... hehe


Idag har vi legat pa stranden hela dagen, valdigt fin stand och fint vatten. Dock blev jag valdigt rastlos efter ett tag sa vi har bestamt oss for att antingen hyra bil eller cykel sa att vi kan aktivera oss lite mer. Jag trodde att jag skulle tycka att det var helt underbart att bara ligga och pressa i solen och lasa en bra bok, men nej rastlos blev jag och kande att bara ligga pa en strand i en solstol i fyra dagar blir for trakigt. Ska bli spannande att se lite mer av on.


Ja italienarna vet hur en god kaffe ska goras och det ar typ det de dricker till frukost och mojligen en croissant och cigg till :-) For oss blev det dock en nagot mer avancerad frukost: panini, kaffe och farskpressad apelsinjuice :-) En del italienare ar sjukt heta och sexiga ocksa, speciellt servitoren i baren som vi at forsta kvallen, blir kanske ett eller tva besok till dit innan vi aker hem, hehe Sa ja pappa jag vill ha en italienare... ;-)


Vi har det bra i alla fall, hoppas att ni har det med!


Ciao!

Time to fly...

Så nu är jag i startgroparna och ska alldeles strax åka ner till stan och växla lite pengar, sedan bär det av till Göteborg - Säve flygplats för att ta flyget till Alghero! Vädret där nere är just nu SOL och 28 grader, låter ju inte helt fel. Men det ser ut som ni här hemma kommer att få rätt fint väder de närmsta dagarna också :-) Får se om jag får tillgång till någon dator där nere så jag kan uppdatera er lite, har jag inte det så blir det mer att berätta när jag kommer hem :-)
Ha det bäst! Det ska jag ha! :-)
Puss och Kram!

Snart så...

Är det dags att åka iväg, ska bli såå skönt med miljöombyte! Har nästan fixat klart med allt, har inte hunnit med att växla pengar men det hinner jag göra innan jag åker mot Göteborg i morgon. Planet går nämligen inte förrän 15.25. Ska hämta upp Jojjo i Kungälv vid två tiden så jag får väl åka härifrån Trollis vid ett snåret kan jag tänka mig.

Tack Alexandra för tipset med att hyra bil! Ska prata med Jojjo och se vad hon säger. Kan ju vara lite spännande att ta en tur runt med bil och se sig lite om :-) Har du några fler tips än glass och bil så får du gärna tipsa mer :-) Någon annan som varit i Alghero och vill dela med sig av sina erfarenheter är också välkomna med tips!

Mia jag lovar att jag ska ha en bra semester och jag ser fram emot våra dagar i v.27 och kanske några i v.28 också?

Har kollat på fotboll i i kväll igen, denna gången med min kära mor :-) Härligt att Brasilien vann! Då har jag i alla fall med ett lag till från min lista med till kvartsfinalerna :-) Fan jag är nog lite förtjust i fotboll ändå, vem hade gissat på det liksom :-) Det kanske är en fotbollsspelare man ska ha... Gärna någon från ett bra lag då, så att man slipper skämmas ;-)

Kram!


Fixar och donar...

I morgon bär det av till Alghero, känns helt overkligt faktiskt, men kul ska det bli! Är just nu hemma hos mamma och tvättar lite och har skrivit ut våra boarding pass. Väntar just nu på att maskinen ska bli klar så jag kan åka iväg och fixa med lite andra saker, växla pengar och köpa lite nödvändigheter för resan. Har precis kollat igenom vad man får ha och inte får ha med sig i handbagaget och hur stort handbagaget får vara. Måste hem och mäta hur stor den väskan jag hade tänkt att ha är. Vi reser ju bara med handbagage, det blir billigare så :-) Får se om jag lyckas packa en väska med endast 10kg, men det borde funka eftersom vi inte ska vara borta så många dagar. Ska även hämta ut två paket på Jätten, ett med kläder, som jag inte kommer ihåg vad det är jag har beställt :-S och en parfym som jag skickade efter, Burberry Summer 2010, luktar ljuvligt! :-) Nä om man ska dona klart här så att man kommer iväg! Just det vi i Trollhättan använder ordet dona för att fixa, göra i ordning typ. Är det ett ord som man även använder i övriga landet? :-)

Här är en låt som jag hörde i bilen på vägen hem från kusten igår, jag har ett svagt minne av att jag har hört den innan, men den kändes lite ny... Jag gillar den i alla fall, får se vad ni tycker... :-)


Peace!


Hemma igen!

Jag var lite i valet och kvalet idag om jag skulle åka hem från kusten idag eller i morgon. Men efter fotbollen så bestämde jag mig att det var bäst att åka hem eftersom jag har lite att fixa med innan jag åker iväg till Sardinien på tisdag :-)

Idag har varit en riktig slappar dag eftersom vädret har varit lite si och så. Det var inget sol och absolut inget badväder i alla fall. Vi låg kvar i sängen lite längre idag och jag fick läst ut min bok. Det var så himla bra så jag kan varmt rekommendera den till er tjejer. Tror nämligen att det är en bok mer för tjejer, men om ni killar är sugna ska ni självklart läsa den. För er som har glömt vad den heter så heter den: Den jag ville ha och ni kan läsa om den här. Efter att jag läst ut boken kurrade det lite i våra magar så då gick vi upp och käkade frukost. Det var kanske mer brunch/lunch eller något i den stilen :-) Tog senare en sväng in till Lysekil centrum och gick och strosade längs vattnet och tittade på fina båtar. Vi passade även på att köpa lite godis inför fotbollsmatchen. Och vilken match det blev mellan England och Tyskland. Jag höll ju såklart på Tyskland, men det kändes liksom inte riktigt bra i magen när målet för England dömdes bort, det var ju ett självklart mål liksom. Men Tyskland spelade sjukt bra fotboll resten av matchen och de gjorde ju faktiskt några mål till och visade att de var liiite bättre :-)

Nu är jag hemma igen och ska som jag skrev i början fixa inför min resa till Alghero - Sardinien på tisdag. Det är jag och Johanna som ska åka en långweekend (tis-lör), ska bli skönt med lite miljöombyte. Jag hoppas att jag har möjlighet att blogga därifrån, om inte så får jag skriva om allt när jag kommer hem igen. Men i morgon ska jag alltså tvätta lite, packa, skriva ut biljetten och växla lite pengar.
Nu ska jag lägga mig och ge mig på min andra bok för i sommar :-)

Puss och Kram

Här är en bild från Alghero, ser ju inte helt fel ut :-)


Midsommardagen!

I morse när jag vaknade var det första jag tänkte: I just LÖVE Västkusten! Det är verkligen helt fantastiskt här ute! Vi började dagen med att äta frukost ute i solen, MYS! Sedan packade vi våra saker och begav oss ner till havet och klipporna. Erika och Frida kom från Trollhättan idag och joinade oss på klipporna. Vi hittade en perfekt plats där vi kunde ligga och steka :-). Tyvärr så var det lite kallt i vattnet och vi var alla, visade det sig, badkrukor :-) Det får nog bli lite varmare innan vi tar årets första dopp. Låg och läste min bok (som jag snart har läst ut), och bara chillade hela förmiddagen. Som vanligt är man dålig på att smörja in sig ordentligt så vi är sådär lagom brända och har en fin röd färg, förhoppningsvis ändrar det färg till brunt inom en snar framtid...

När vi hade legat där i ett antal timmar blev jag, Erika och Frida lite rastlösa så vi tog bilen in till Lysekil och käkade tapas på ett schyst ställe. När vi hade beställt vår mat kom servitrisen fram till oss och sa att det var några killar på ett bord längre bort som ville att vi skulle komma och sätta oss med dem. Men vi kände inte riktigt för det så vi struntade i det. Men vi kände oss lite tråkiga och typiskt "svenska" efteråt, så för att göra det hela lite roligare så skrev jag en lapp och tackade så mkt för inbjudan och att vi hade varit lite tråkiga som tackat nej. Men om de var kvar i kväll så kunde vi ses och ta en öl och så skrev jag under med mitt namn, vart jag satt vid bordet så de skulle förstå vem jag var och mitt mobilnummer. Nu var det ju så att en av killarna var lite snyggare än de andra så när vi gav lappen till servitrisen så sa vi att lappen var till honom. Hur gick det nu då undrar säkert ni... Jo... Jag fick ett sms där han skrev att han gärna tog en öl eller två. Vi sms:ade lite fram och tillbaka för att försöka få till något och då kände jag att han kändes lite ung så jag var tvungen att fråga hur gammal han var, 22 svarade han då. Kul, men jag var inte riktigt sugen på nytt lammkött just då, så jag struntade i att träffa honom... Men en kul grej såhär på midsommardagen var det juh i alla fall :-)

Nu är det natten och jag och Carro har nästan precis kommit hem från Kungshamn/Smögen. Vi tog bilen dit en sväng och kollade läget lite. Helt galet vilka människor det finns och fan vad fulla alla var. Vi kände oss rätt nöjda med att gå där nyktra på  bryggan, en riktigt skön känsla faktiskt så det var nästan så att vi bestämde oss för att nä så mycket mer alkohol blir det nog inte på ett tag... Kul att vara på studiebesök bara :-)

Är sjukt trött nu så jag måste verkligen sova, hoppas att min text inte är allt för osammanhängande och att ni kan läsa för jag orkar inte kontroll läsa nu...

Sweet Dreams!

Smögen!


Midsommarafton!

Eftersom klockan är efter midnatt så är egentligen midsommarafton över, men om jag känner människor rätt så är det nog väldigt många som firar ännu. Själv har jag gått och lagt mig i sängen i Carros lilla stuga efter en helt perfekt midsommarafton, ja nästan helt perfekt i alla fall, ett litet hångel så här på självaste midsommar hade ju inte varit helt fel ;-)

Dagen började med att jag åkte ut till Lysekil vid 11-tiden, åkte runt för att slippa eventuella köer vid färjan och det gick ju väldigt smidigt. När jag kom fram bjöd Carros mamma på kaffe och bullar, det kittlade dödsskönt i kistan :-) Efter det var det dags att ge sig ut på jakt efter lite blommor att ha i midsommarkransen, är det midsommar är det klart att man ska ha blommor i håret. Vi fick ihop en hel del blommor och gick tillbaka för att binda våra kransar. Det gick väl sådär bra för mig till en början, men efter en liten paus bestående av sillunch, nubbe och snapsvisor i goda vänners (både nya och gamla) lag så fick jag ihop min krans tillslut. Det var kanske nubben det hängde på ;-). Sedan var det dags för dans kring midsommarstången, jag stod över dansen men Carro och Lisa dansade glatt med till Små grodorna och prästens lilla kråka. Det hela avslutades med raketen och den var jag självklart med på :-). Efter basfiol och flöjt gick vi tillbaka till stugan och chillade lite och väntade på Gunilla som skulle komma. När hon hade kommit gick vi till Carros syster med familj, där det vankades femkamp, det gick väl sådär bra för mig (lyckades i alla fall få ner alla burkarna i pyramiden med ett fint litet kast :-)). Men som jag alltid brukar säga, det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga, hehe. Efter femkamp var det prisutdelning (det var en Sofia som vann) och dags för grillning, sjukt gott. När alla hade ätit klart var det dags att spela volleyboll, jag avstod första rundan för jag tyckte att det var lite kallt och jag kände inte riktigt för det. Kollade på slutet av matchen mellan Chile och Spanien i stället :-) Men efter jordgubbarna och glassen körde de en runda till och då var jag med några bollar på plan, men jag tröttnade rätt snabbt och tog åter plats i soffan inne :-) Avslutade kvällen med lite komedi tv innan vi kände att det var dags att gå tillbaka hem. En väldigt lyckad dag och kväll, jag är verkligen helnöjd! Bilder från dagen kommer i ett senare inlägg eller kanske på FB.

Nu är det dags att sova, ska bara se till att jättespindeln som vi såg för en liten stund sedan och blev sjuk rädda för (både jag och Carro HATAR spindlar) har dött av radarsprayen som jag sprutade ner den med då. Jag hoppas alltså på att få se en död spindel under soffan så att den inte har krupit vidare, gahhh!

En massa kärlek till er där ute! Jag hoppas på att drömma om min prins i natt, undrar om det "gills" att man har en hel midsommarkrans under huvudet? Blir det extra bra då kanske? :-)

 


Sommarlovets andra dag...

Idag åkte jag hem till mamma efter att jag hade vaknat. Hon, Emma och Joachim kom hem från Spanien igår så idag kände jag att jag ville träffa min lilla mor. Vi hade en go pratstund och käkade frukost tillsammans, väldigt mysigt. Efter några timmar hos mor var det dags att åka till Uddevalla och käka lunch med min kusin Angelica som jag har träffat alldeles för lite på senaste tiden. Käkade en supergod Ceasarsallad till lunch på ett mysigt hak inne i Uddevalla, kommer dock inte ihåg vad det hette. Efter att vi käkat lunch skulle Angelica gå tillbaka och jobba en timme och jag passade då på att gå tillbaka och lägga på lite mer pengar på bilen. MEN VAD SER JAG DÅ!!?? Jo en jävla P-bot på min ruta. Jag var typ några minuter sen och det stod på lappen att de hade övervakat tiden mellan två klockslag, my ass! Jag kom dit innan den tiden de hade skrivit på lappen. Så jäkla irriterande! Hur bevisar man det för de jäkla P-nissarna liksom?? Jag kommer att skicka in och klaga att jag inte tänker betala iaf, men lätt att få det igenom liksom, fast värt ett försök. Jag körde och ställde bilen på Lidls parkering där det är gratis att stå två timmar istället för att betala mer pengar till det jädrans parkeringsbolaget. Sedan går jag tillbaka till Angelicas jobb, Vero Moda/ Jack & Jones för att kika runt i butiken lite innan det var dags för Angelica att sluta för dagen. Hittade inget på Vero direkt som föll mig i smaken, men när jag och Angelica gick till Soul så hittade jag en sjukt söt klänning som jag bara var tvungen att ha. 900 spänn fattigare, check! Gick vidare till Body Shop där Angelica hört talas om att det fanns en bra mineral foundation som hon skulle köpa. Den var super och jag blev också sugen på att köpa den, men nu kunde man ju inte bara köpa foundationen utan man var ju även tvungen att ha en speciell borste till den och det var ju inte gratis. Sedan kunde det ju vara bra med ett nytt rouge också, ytterligare 730 spänn minus på kontot, check! :-) Angelica hade även sett ett par snygga skor i en butik som hon skulle köpa, vad tror ni jag tyckte om dem? Skitsnygga såklart, så jag var ju bara tvungen att köpa ett par likadana, - 499 spänn till, check! Haha så galet det kan bli ibland, hade inte alls tänkt att köpa så mycket, hade egentligen inte tänkt att köpa något alls. Men pappa ringde mig under tiden som jag var inne på Body Shop och sa att jag inte behöver betala för däcken som han köpte och bytte åt mig (Väldigt snäll pappa jag har! :-)), så då kände jag att jag kunde unna mig lite, hihi. Det är som honung för själen att handla ibland :-) Pappa ville också att jag skulle komma och hälsa på en sväng eftersom vi inte setts på ett tag och det ville jag med såklart. Så jag åkte dit, käkade lite god kvällsmat, tjötade lite och kollade på matchen mellan Japan och Danmark. Vilken jäkla match, Danmark var ju hur dåliga som helst och vilka mål de släppte in dessutom. Jag hade ju hoppats på att Danmark skulle gå vidare eftersom jag hade tippat dem vidare till åttondelsfinal, men icke. Ja Japan var de bättre laget och förtjänade att gå vidare. Väldigt mycket roligare att se på fotbollen tillsammans med någon i alla fall, det måste jag göra i fortsättningen också. Jag och Pappa pratade om och gå och kolla på Tyskland-England på söndag på O'lerarys. Självklart håller vi på Tyskland! :-)

I morgon eller snarare idag faktiskt eftersom klockan har passerat midnatt, så är det midsommarafton och dags att dra till Bästkusten. Ska försöka komma hemifrån relativt tidigt så jag slipper köer.
Här kan ni se den fantastiskt goda Ceasarsalladen, visst den god ut också? :-)

1:a dagen...

I dag var första riktiga dagen på sommarlovet. Jag hade egentligen planerat att starta dagen med en morgonpromenad med Carro, men jag kände att jag bara ville chilla och ta en lugn morgon i sängen, så det gjorde jag :-) Hade planerat in en lunch med Caroline i Sjuntorp klockan 12 så då var jag på plats, nästan helt i tid, haha. Det serverades supergod pastasallad och kladdkaka och glass till efterrätt! Mat, lite lek med lilla söta Wille och en massa tjejsnack med Caroline var en bra första aktivitet på sommarlovets första dag. När jag kom hem kunde jag inte hålla mig ifrån min bok som jag började på igår, väldigt bra måste jag säga. Har legat och läst den hela eftermiddagen/kvällen och har även haft på fotbollen i bakgrunden, mycket spännande matcher idag. Kul att både England, USA och Tyskland gick vidare, hade dock tipsat att England skulle vinna gruppen, de gjorde de dock inte, vilket blir väldigt dumt nu när England och Tyskland får mötas redan i åttondelsfinalen. Där sket sig mitt VM-tips på jobbet rätt ordentligt tyvärr... :-( Ska dock bli väldigt spännande att se den matchen.

 

Bra låt!

Sommarlov!!

Så då var äntligen sommarlovet här, känns väldigt konstigt att man ska vara borta från jobbet i ca 8 veckor och bara ha semester liksom. Nu är ju då frågan vad man ska hitta på fram till midsommar då för en gångs skull har en riktig plan :-) Jag vet ju att om jag inte planerar in något dessa dagar fram till fredag, kommer jag att bli gött rastlös och tycka att man slösar bort tiden. Så sitter du där hemma och känner att du vill ha ett litet besök av fröken Jessi, så hör gärna av dig! :-) På midsommarafton blir det VÄSTKUSTEN såklart, närmare bestämt så blir det fest i Lysekil i min kära Carros stuga. Det kommer att vara en himla salig blandning av människor i olika åldrar, vilket jag tror kommer att bli helt perfect! Men tills dess måste jag alltså sysselsätta mig på något vis och är det såhär fint väder som det är idag vill man ju absolut inte sitta inomhus. Med det sagt tänkte jag faktiskt gå ut på min fina balkong, lägga mig i solen och ta fram årets första sommarbok - "Den jag ville ha" av Sheila O' Flanagan. Återkommer med en recension när jag har läst ut den :-) Tror att jag ska ta med mig en glass ut också, glass = sommar!
Kärlek!

Drömmer om ett underbart sommarlov...


Räknar ner timmarna...

I torsdags hade vi skolavslutning, en alldeles perfekt sådan. Perfekta små söta elever, som sjöng fina sommarsånger med sina vackra röster och två rektorer som höll ett alldeles perfekt tal som var lagom "alfabetslångt" :-). En fröken Jessi som tog mod till sig och gick upp på scen och delade ut pris i Kängurutävlingen till de som presterat bäst i den. Jag är riktigt stolt över mig själv, hatar att stå framför vuxna människor och prata, för barn och elever är det inga problem, men när det är för vuxna är det som om det blir uppror inuti. Men det är inget som syns på utsidan och det är ju tur. Har alltid haft problem med det, så det är bra för min egen utveckling att utmana mig själv. Med skolavslutningen kommer det också presenter och blommor från eleverna, så även i år :-) En bukett blommor med en fin liten lapp var en av gåvorna jag fick. Här är lappen, hur söt är den inte liksom?! Det är så man blir varm i hela hjärtat :-)

Skriven av en kille i år 3 i  min klass...


Nu är det bara några timmar kvar innan det är dags för mig att gå på sommarlov, jag längtar!

Hur lyckas de?

Jag har egentligen en massa som jag kan skriva om, men jag känner mig seg och inte alls på humör egentligen. Men nu var det alldeles för många dagar sedan jag skrev något inlägg, så nu tänkte jag att nu måste jag få tummen ur...
Jag fascineras av alla som uppdaterar sin blogg flera gånger om dagen, hur hinner de med det liksom?! Antingen så kan de inte ha något annat liv än att sitta just vid datorn och uppdatera allt ifrån vad de ätit till frukost till dagens outfit. Eller så har de ett jobb där de inte har så mycket att göra och kan därför fördriva sin tid vid datorn och på samma gång då få betalt för att blogga (?) Några bloggare är ju rätt unga så jag antar att om man går i skolan så kanske man har lite mer tid till fritid, men ändå, lyckas att uppdatera så många gånger är för mig obegripligt. Sedan så har ju iof dessa bloggar inte speciellt mycket läsvärt innehåll eller inte så rikt innehåll i alla fall. Men trots detta så har de sjukt många besökare och väldigt många som kommenterar, hur lyckas de liksom? Ja en liten fundering som jag haft ett och som jag gärna skulle vilja få svar på, om det är någon som har ett svar?

Äntligen!

Äntligen är allt klart inför morgondagen, klänningen är struken och alla kort till eleverna är klara :-) Jag kunde inte hålla mig, det blev namndikter till eleverna ändå, det är så himla kul att rimma :-). Men jag är sjukt trött efter denna dag, sjukt stressig dag på jobbet men allt som skulle bli klart. Lådor som skulle städas ur och pärmar som skulle rensas. Men nu är det klart i alla fall och i morgon är det dags för SKOLAVSLUTNING!

Skolavslutningen närmar sig med stormsteg!

Idag var jag tillbaka på jobbet efter helgen, när man varit borta måndagar känner man sig först lite lost, men efter det dagliga morgonkaffet och lite uppdateringar från kollegorna så är man på G igen :-). Att vara lärarinna (ja rätt ska va rätt ;-)) har både sina för och nackdelar, mest fördelar faktiskt. Idag på morgonen fick jag en fin liten teckning som det stod alla saker jag var bra på och ett litet paket med en söt liten spargris i. Jag undrar om mina elever har fått nys på att jag inte är så bra på att hålla i pengar, haha. Man får verkligen uppskattning från eleverna varje dag, de är helt fantastiska på det. Visst är det jobbigt ibland och väldigt mycket att stå i, men i mötet med alla underbara elever så glömmer man det. Jag älskar faktiskt mitt jobb och jag tycker väldigt mycket om mina elever. Idag har det varit fullt fokus på att göra färdigt en massa saker, rensa pärmen och städa sin låda. Morgondagen kommer att fortsätta i samma anda, men vi kommer avsluta dagen med filmmys, enligt elevernas önskemål. Skolavslutningen närmar sig med stormsteg och som det känns nu så känns det inte som om vi kommer att hinna klart allt som ska hinnas med. Inte så mycket att göra något åt, men det gör att man känner sig lite smått stressad... Ser fram emot torsdagen dock och ännu mer till tisdag nästa vecka då vi får sommarlov på riktigt! :-)

Fin fina smultron!


Inget sommarlov utan Idas sommarvisa!

Drömmar...

Är väldigt goda småkakor, men det var inte det jag hade tänkt att skriva om nu, utan drömmar som man drömmer när man sover. Jag vet ju att man drömmer något varje natt, ibland sköna drömmar och ibland mindre sköna som till exempel mardrömmar. Jag brukar drömma väldigt mycket och om massa olika saker, rensar hjärnan liksom. Jag brukar för det mesta också komma ihåg vad det är jag drömmer, men inte den senaste tiden. Jag vet att jag har drömt, för det känner jag liksom när jag vaknat, men drömmarna är som bortblåsta. Mycket märkligt tycker jag, är det någon som kan ha en aning om varför det är så? I och för sig är det ju bra om drömmarna fyller sin funktion att rensa hjärnan och bearbeta allt den varit med om under dagen och att jag sedan inte behöver ta del av det mer, eller hur man ska säga. Men ibland är det ju lite roligt att komma ihåg vad det är man drömmer... Ja ja, det var bara lite vanliga tisdagsfunderingar :-) Ha en bra dag alla!
Kram
Drömängel

ps. nu var jag ju tvungen att gå in och läsa på lite om drömmar på nätet och där fick jag ju svaret :-) ds.

The weekend

Maria var på besök i helgen, det var mycket trevligt! Hade ju tänkt att jag skulle visa henne Trollhättans finare delar, men på grund av det fruktansvärt trista vädret hoppade vi faktiskt över det. Det får bli nästa gång hon kommer, om hon nu vågar det vill säga, haha. Hon blev "rädd" för människorna på Butler's och undrade hur jag kunde hänga där. Hon tyckte att jag inte alls hörde hemma där av en rad anledningar, så vi bestämde att jag skulle komma ner till Skåne och gå ut istället :-) Men i alla fall så blev det lite shopping på lördagen, eller inte så lite, jag hade egentligen inte tänkt handla något, men jag hittade en massa fint. Bland annat ett par bruna sandaler som jag letat länge efter, jippiiii! Sedan blev det att förbereda lite för festen här hemma och den blev väldigt lyckad trots att vi inte kunde sitta på min balkong. Ja så blev det som sagt Buttan efteråt för nästan hela gänget, Gunilla valde att gå till Lipz istället, vet inte vilka av oss som gjorde bäst val :-) Jag tror att vi gjorde det faktiskt... hihi Söndagen var seg eftersom jag inte somnade förrän halv 5 på lördagen, det var någon som ringde och pratade en massa... Maria åkte härifrån vid ett tiden, det var tråkigt att hon åkte, jag önskar att vi bodde närmare varandra. Sedan är det väldigt mysigt att ha någon som sover över, jag önskar att jag hade det jämt :-)

Mina fötter i fina nya sandaler!




Helgens underbaraste låt!

Mer vardagslyx var det ja...

Idag har jag varit ledig från jobbet, jag hade några timmar kvar att ta ut, så det var ju bäst att passa på innan sommarlovet liksom. Hade bokat tid hos frisören idag för att klippa topparna och fräscha till färgen lite. När jag skulle betala fick jag en chock, 1700 spänn!!! Helt galet! Jag frågade om de hade höjt priserna, ja vi var tvungna att tänka om lite. TÄNKA OM LITE!! Det var ju fan rena rånet! Tur att det blev bra, men det är inte ens i närheten av att vara värt 1700 spänn. Nä det är nog dags att se sig om något billigare alternativ. Någon som har något bra förslag? Ja men vardagslyx var det ju i alla fall, big time!

Sommarens lista, man får kopiera om man vill, det gjorde jag :-)

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Måste ju säga Västkusten eller Bästkusten som vi så gärna säger. Stugan i Fjällbacka är lovely!

2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
- Gärna i en båt på väg ut till någon fin ö, ihop med underbara vänner och en god packad picknick-korg


3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Grillspett med en massa goa grejer :-)


4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Kommer hänga en hel del i vår stuga i Fjällbacka, det kommer att bli en tur ner till Skåne för att hälsa på vänner, kanske en tripp till stugan på Gränsö/Västervik, jag och Carro har pratat om att åka till Gotland så det hoppas jag att det blir och kanske en spontanresa utomlands? 

5. Dina bästa sommarfärger?
- Hm... Jag gillar så många färger, men de som är lite mer naturfärger gillar jag. De blir snygga till brännan :-)

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Jordgubbar och vaniljglass!


7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Ett ridläger som jag och min vän Emma åkte till i Jönköping. Det var så fantastiskt att vi åkte dit två gånger på en sommar. Man kände sig så fri på något sätt och man bara var. Jag kan sakna den känslan...

8. Havet, sjön eller poolen?
- Havet är helt klart det bästa! 

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
3 kulor i bägare, men smakerna varierar ofta, jag gillar att variera mig. 

10. Vart går din drömsemester?
- Just nu drömmer jag om Hawaii i december, men California kommer alltid att vara min dröm!

 


Finbesök från Skåneland!

Idag är det fredag och en dag närmare skolavslutningen, bara det är ju toppen liksom! Men som grädde på moset kommer min fina vän Maria från Skåne och hälsar på! Senast vi sågs låg det massor av snö på marken och det var ett annat år än vad det är nu. Närmare bestämt i december 2009. Alldeles för längesedan om ni frågar mig, men bättre sent än aldrig som man brukar säga :-) Hon borde vara här vilken stund som helst nu, det är ju en del vägarbeten från Göteborg så det kan gå lite segt, men när jag pratade med henne för en stund sedan verkade det gå bra. Maria har aldrig varit i Trollhättan så jag hoppas på uppehåll i morgon så jag kan visa henne Trollhättans stolthet, slussarna! :-) I värsta fall får det väl blir regnkläder på, men det hade ju varit soft med sol och värme. I kväll blir det först middag på Butler's och sedan får vi se vad som händer. Kan tänka mig att det blir en rätt lugn kväll eftersom det är fredag, vi har båda jobbat och hon har kört dryga 40 mil. Men man vet aldrig... :-)
Här är en liten galen bild  på mig och Mia 2008 :-)

Mys måndag!

Jag gillar att jag äntligen fått en bästa vän igen, en vän som man bara kan hänga med när som helst, hur som helst. Nu i kväll kom Carro förbi och vi har bara chillat i soffan, käkat lite kvällsmat och pratat liksom. En perfekt måndagskväll om ni frågar mig.
Love it!
Tycker om dig!

Ett ton grus

Det känns som om någon slängt ett ton grus i mina ögon, är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. För alla andra skolor så är det sista veckan den här veckan, men inte för den skolan som jag jobbar på. Tack vare en klantig rektor (han jobbar inte kvar) så går våra elever i skolan till den 17:e juni och vi lärare jobbar till och med den 22:a juni. Lite drygt med tanke på att jag känner att min kropp skriker efter sommarlov.
Ja men då var det dags att åka till jobbet då, denna mulna måndagsmorgon... :-)

Sveriges nationaldag...

Idag är det 6 juni och alltså Sveriges nationaldag. Sedan 2005 har nationaldagen varit en helgdag. I år inföll den ju dock redan på en söndag, vilket är lite trist eftersom man då inte kan dra någon nytta av det :-). När de nu ändå har gjort den till en helgdag tycker jag att vi borde fira den lite mer. Gå lite mer i våra grannars fotspår så att säga. Men nej det är typ bara i huvudstaden det händer något större eftersom Kungen och Drottningen råkar bo där :-) Och så vidare festligt var ju inte det firandet direkt. Ganska likt när de firar Victorias födelsedag på Solliden eller något annat jippo då vårt kungahus är inblandat. Nej ska det vara en helgdag så kan vi väl lika gärna fira ordentligt, eller vad tycker ni?

Bra lördag!

Började gårdagen med en härlig morgonpromenad i det underbara vädret. Eftersom jag brukar gå något tidigare på vardagarna så tog jag på mig kläder som jag brukar ha då. Det brukar ju vara lite småkyligt sådär kl 6 på morgonen, men inte igår eftersom klockan typ var 10. Fick plocka av mig både jacka och överdragströja och bara gå i linne. Det var sjukt varmt helt enkelt. Efter en välbehövlig frukost åkte jag ut till Överby, egentligen för att köpa blommor till min balkong och lämna tillbaka en topp på Vero. Men istället blev det shopping av både det ena och andra plagget. Hittade bland annat ett par sjukt snygga jeans shorts, boyfriend style från Only som jag bara var tvungen att köpa! :-) Sedan hittade jag även ett par snygga shorts med hög midja på Gina, även de hamnade i min ägo. De shortsen, ett vitt linne och mina vita converse var gårdags kvällens outfit :-). Några blommor hanns det inte med eftersom jag vid tre tiden skulle åka och hämta Carro för att åka till Vänersborg och titta på beachvolleyboll turneringen. Det var jäklig najs att sitta där i solen, softa lite och kolla på de som spelade. Vid 6 tiden begav vi oss hemåt igen för att göra i ordning oss för kvällen. Vi hade planer på att åka tillbaka till Vänersborg och gå ut där eftersom det var Corona fest, men vi pallade inte så vi blev kvar i stan. Förfestade lite hemma hos Carro innan vi gick till Butlers. Hade en sjukt kul kväll ute, det känns som om jag skrattade typ heeela tiden, härligt! Här är några bilder från igår, det är min kära vän Carro som tagit dem :-)
Härligt i solen i Vbg!


Puss darling!


Fantastiskt rolig bild, haha!

Kramar!

Nu i kväll har vi (jag, Carro, Linnea och Linneas pojkvän) suttit på Strandgatan och chillat. Det var soft, men efter ett tag blev det ganska kallt faktiskt. Men medan jag satt där och spanade ut över stället så tänkte jag att nu är det dags att skaffa sig en snäll kille! Jag vill ha en snäll och trevlig kille att kramas med, ingen mer bad boy för min del känner jag spontant. Vad ska det vara bra för liksom?! Nä jag är trött på att alltid vara osäker på vad personen vill i fråga och ha någon som tror att den kan behandla en hur som helst och sedan ska ändå allt vara som vanligt. Nej en snäll kille är nog inte så dumt, en som alltid finns där när man behöver honom. Som i kväll när jag cyklade hem från Strandgatan, lite småfrusen och kramsugen. Då hade det ju varit toppen om man hade haft någon bra som man kunde ringt och sagt, nu kommer jag och kramas lite :-).
Mer kramar åt folket!

Fröken Fredag!

Då var det fredag igen och denna fredagen kunde inte ha kommit mer lägligt. Det har varit sjukt mycket på jobbet den senaste tiden och en hel del efter jobbet också. Jag är helt slutkörd så jag behöver en helg nu för att vila upp mig lite. Fast så mycket vila kommer det ju inte bli det vet jag juh, det händer så mycket roligt nu och det är ju tråkigt att avstå bara för att vila liksom. Men jag skulle verkligen behöva sova, helst heeeela helgen, haha. Men även fast det varit mycket på jobbet så har det varit roliga saker. I onsdags hade vi premiär för vår Astrid Lindgren musikal och det blev sååå lyckat! Eleverna var verkligen fantastiska! Igår var vi i Slottsskogen på skolresa och hade ett underbart väder och kunde bara chilla (som en elev sa :-) och ha det gött. Nu ska jag göra mig i ordning för att dra till jobbet och jag längtar tills klockan är tre och jag kan gå hem och ta helg :-)
Fredag är helt klart den bästa dagen på veckan! LOVE IT!

Keep The Eyes On The Ball!

Ja hur lätt är det på en skala då kära Henke?! Det gick ju så bra när du coachade mig på fotbollsplanen på jobbet. Men idag när jag skulle spela med tjejerna gick det inget vidare... :-( Men det var väldigt roligt att spela brännboll även fast jag inte träffade bollen speciellt många gånger. Det gick lite bättre mot slutet, så kanske får jag till det, tills augusti när det gäller. Man kan ju alltid hoppas :-) Jag har ju lite ångest för det där med brännboll sedan jag gick på mellanstadiet och spelade brännboll på idrotten. Det var på den tiden man fick välja lagen själv och lärarna struntade i hur det blev. Självklart var det alltid de mer populära i klassen som fick välja lag och eftersom jag inte tillhörde den populära delen av klassen blev jag typ alltid vald sist. Inte för att jag var sämst egentligen utan för att jag just inte var lika omtyckt som en del andra. Sedan hatade jag att vara i det förlorande laget så jag lipade typ alltid om vi förlorade, haha. Gillar i och för sig inte att förlora nu heller, men det låtsas jag inte om ;-). Ja det som hände då satte sina spår i alla fall och det ger mig prestationsångest nu, men det är bara att släppa allt och bara fokusera på att det är roligt, för det var det!
Tack tjejor för en mysig tisdagskväll!


IKEA + mys!

Det är trevligt att åka till IKEA, man äter något direkt när man kommer dit och man åker alltid därifrån med saker som man inte hade tänkt att köpa :-). När vi kom fram till IKEA igår var vi hungriga, det är jag typ alltid direkt när jag kommer dit. Det är nog något psykologiskt tror jag :-). Vi tog oss en fin liten köttbullemeny, endast 16 riksdaler kostade den, galet billigt liksom! Sedan tog vi den sedvanliga rundan på övervåningen, men hittade väl inget där direkt. Skulle egentligen behöva ett nytt soffbord, men jag hittade inget som föll mig i smaken. Efter rundan på övervåningen var det dags för bottenvåningen. Mitt mission för dagen var att hitta schysta grejer att inreda min balkong med. Tanken är att det ska vara Hawaii-tema där ute, men det var inte det lättaste att hitta något som passade in. Jag var ute efter ett snyggt balkongskydd, men de hade ingenting. Det enda jag hittade var ett parasoll som passade ok, behöver fixa med det lite för att bli helt nöjd. Sedan hittade jag en massa andra bra saker, en ny vardagsrumsmatta tillexempel :-) Efter några timmar på IKEA tog vi bilen in till city och satte oss på en mysig uteservering i det underbara vädret! Det är något speciellt med Göteborg och dess uteserveringar, jag älskar att sitta där! Vägen hem var mindre rolig, orutinerade som vi är åkte vi såklart ifrån Gbg vid helt fel tidpunkt på dagen, så vi blev sittandes i bilkö i typ 1,5, inte kul alls. Men trots bilköerna så var det en väldigt mysig och lyckad ledig dag! Tack söta Carro för att du gjorde mig sällskap!

RSS 2.0