Framme!

Efter en sjukt lång flygresa mellan Stockholm - Bangkok (utan film eller något annat kul att göra skall tilläggas ;-)), flygresa mellan Bangkok - Krabi och sedan transfer och två färjor kom jag äntligen fram till Koh Lanta, där Erik mötte upp mig vid skolan han jobbar på. Hade sjukt ont i magen av nervositet innan första mötet, men det släppte ganska snabbt efter första kramen, hihi. Nu har jag varit här i nästan två dygn och det känns fantastiskt bra. Igår blev det en hel del sol och bad i poolen här intill, när Erik kom hem från jobbet tog vi en promenad på stranden och avslutade kvällen med att käka en god middag på ett jättemysigt ställe på stranden. Eller kvällen avslutades egentligen på Koala (resturang/bar) med en väldigt god Strawberry daiquiri :-) Det som är lite jobbigt är alla småkryp och framförallt ödlorna som springer på väggarna, men som tur är så är ju inte de ödlorna farliga :-) Men man rycker ju till lite när de springer framför ögonen på en typ, fast det är väl bara att vänja sig I guess :-). Idag har jag suttit nere på stranden nästan hela dagen med en granne till Erik, riktigt trevligt faktiskt. Helt underbart att bara ta dagen som den kommer! Nu väntar jag på att Erik ska komma hem från jobbet... Ikväll blir det FREDAGSMYS på Thailändskt vis ;-)

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige! Bilder kommer så småningom... :-)

Kram


Soon baby soon...

Ja nu ligger jag här i min säng och har väl ganska så svårt för att sova. Klockan är redan 01.00 och jag borde verkligen sova, men det är inte så lätt när man är pirrig i magen. Har kollat min biljett ett antal gånger, så att det står rätt både här och där, är gott nervös för att det ska bli något fel med den. Lite smått nojig så... :-) Har nästan packat klart allt, har lite små grejer som jag ska lägga ner i morgon, som jag inte riktigt kan lägga ner ännu. Jag hoppas att väskan inte blir för tung, lite svårt att välja vad man ska ta med, så då blir det att man tar med lite extra :-) Har gjort en väldigt lång och sjukt bra spellista i min ipod, så jag ska ha lite skön musik att lyssna på i planet. Har lite ångest för flygresan mellan Stockholm och Bangkok, 10,5 timma liksom. Jag tyckte att resan till Italien i somras kändes som en hel evighet, haha. Jag hoppas att jag kan sova en del och att de visar många bra filmer.

Jag kommer inte att ha med mig någon egen dator, men jag hoppas att jag kan låna en, så jag kan skriva några inlägg här samt lägga upp lite bilder. Jag kommer även att använda mig av resedagboken, där det är lite lättare att ladda upp många bilder. Känner att det kan vara lite roligt att ha alla resor samlade där också.

Nej om man skulle försöka få lite sömn kanske :-)

Ha det bra!

Kram

What a weather!

Det har snöat idag om det skulle vara någon som har missat det?! ;-) Jobbar man som lärare så missar man det i alla fall inte. Det räcker med att det kommer några små små snöflingor, så ser ju barnen det direkt och ropar så högt det bara kan: Det snöar, det snöar, det snöar! Kanske är kul första gången liksom, men när de sprungit fram och tillbaka till fönstren ett antal gånger så blir man liiiite trött. Men visst barnen är rätt söta ändå när det blir så exalterade över lite snö :-) Själv är jag inget stort fan av snö och kyla, speciellt inte i oktober! Tur att man ska åka till Thailand om fem dagar! Fast där är det för tillfället svåra översvämningar, en fjärdedel av Thailands yta har liksom svämmat över! Hörde på nyheterna förut att det fanns risk för att någon flod i Bangkok skulle svämma över. Då undrar ju jag direkt, hur ligger då flygplatsen till i förhållande till detta? Kommer jag komma iväg på tisdag liksom eller kommer ett jäkla oväder göra så att jag får stanna ytterligare några dagar i kalla Sverige?? När jag har försökt att söka på detta på nätet så står det inte speciellt mycket, någon som har koll på läget? Jag håller alla fingrar och tår att jag kommer iväg på tisdag i alla fall :-)

Har kollat på lite Grey's anatomy såhär i ruskvädret, det är så mysigt att krypa upp soffan och bara chilla :-) Så jäkla bra serie, I löve it! Han är väl allt en förtjusande man den där McDreamy, haha. Detta skrev jag om honom i min gamla blogg, i mars i år.

McDreamy

"Har precis tittat på det senaste avsnittet av Grey's Anatomy och jag bara älskar det! :-) Men Grey's Anatomy hade ju inte varit något utan McDreamy, shit vilken kille alltså, eller man rättare sagt. Om det finns en man med de egenskaper och THAT look någonstans där ute så come and get me! Säger jag bara, haha. Han har ett sexigt yrke, läkare, Han är väldigt ödmjuk och kärleksfull, två fantastiska egenskaper. Han är otroligt snygg, den blicken han har skulle man ju kunna döda för att få av någon liksom, haha.
Så jag fortsätter att drömma... ;-)"


Men nu tror jag inte att jag behöver drömma mer, jag tror faktiskt att jag har hittat honom... ;-)

När jag gick tillbaka idag och läste lite gamla inlägg i min blogg, längtade jag nästan tillbaka till den lite. Det är ju ändå en och annan rad som har skrivits där. Fast jag är verkligen glad och nöjd över min "nya" blogg också såklart, hihi

Här får ni bilden på McDreamy som också den var med i inlägget... :-)


Tyyyland närmar sig med stormsteg!

Om en vecka sitter jag på planet på väg till Thailand! Ska bli så jäkla skönt att komma ner till solen, värmen och finaste E! ;-) Jag flyger Gbg-Sthlm, Sthlm-Bangkok och Bangkok-Krabi. Från Krabi ska jag sedan ta mig till ön Koh Lanta, tror att det blir med någon shuttle av något slag, blir nog hur bra som helst. Kommer att bli skjutsad till Lilla Svenska skolan där nere, där E förhoppningsvis kommer att möta upp mig :-) Sedan blir det att åka tuk tuk från skolan till dit jag ska bo, haha. När jag tänker på att jag ska åka i en sådan håller jag nästan på att bryta ihop av skratt. Men det är tydligen det som gäller där, så det är väl bara att gilla läget, haha. Bilder på dessa fordon kommer längre ner på sidan...

Ja det ska som sagt bli helt underbart att komma iväg, speciellt nu när det är sådant höstrusk här hemma. Kommer att vara borta i två veckor typ, me like very much! Kommer att använda mig både av resedagboken och bloggen när jag åker iväg om det är någon som är nyfiken på att följa mig på resan. Kommer nog att skriva mest här och bilderna hamnar på resedagboken, det blir lite lättare tror jag. Jobbigt att ladda upp för mycket bilder här på bloggen liksom. Kommer säkert att göra ett och annat inlägg på ansiktsboken också :-)

Här kommer några bilder på tuk tukarna, en del lite mer exklusiva än andra, haha









Nä nu ska jag lägga mig och drömma lite om Tyyyland, puss ;-)

Söndagsmys!

Igår var det söndag och jag var mest hemma och hade det mys hela dagen. Många tända ljus och uppkrupen i soffan med min sköna rosa pläd :-) Roade mig i alla fall med att surfa runt en del på nätet och hamnade på sidan faceyourmanga.it. Det är en sida där man kan göra sin egen avatar, med hjälp av lätta verktyg. Jag provade mig fram för att försöka att få den någorlunda lik mig, eller i alla fall få med några likheter, men det var lättare sagt än gjort :-) Men det var väldigt kul och ett trevligt litet söndagsnöje :-). Ni får se några bilder i slutet av inlägget...

Förutom mys i soffan käkade jag söndagsmiddag hemma hos mamma ihop med ett gäng från familjen, haha. Det bjöds på Flygande Jakob, som är en av mina favoriträtter, sjukt gott! Till efterrätt blev det hallonpaj och äpplepaj med vaniljsås, inte fy skam :-) På kvällen blev det filmmys med Carro, eftersom jag storstädade i lördags kunde jag bjuda hem henne hit, haha. Filmen som tv 4 bjöd på igår var Rallybrudar, en helt ok film som varken jag eller Carro hade sett innan faktiskt, lite kul så... :-)

Just det, min kära vän Fru Svensson i Skåne har börjat att blogga, en fin liten blogg som ni hittar här. Välkommen till bloggvärlden kära du! :-)

Kram på er där ute!



Här är bilder på mina avatarer, vad tycker ni, är det någon som är mer lik än någon annan? Många saker på bilderna är ju väldigt lika, men några små förändringar finns det på varje avarar... :-) Tänkte att jag kör två med glasögon eftersom jag använder det ibland, lite kul så. Gå in på sidan och gör er egen vettja!


En fredag med Carro!

I fredags hade jag en ledig kväll från Buddy's där jag den senaste månaden har jobbat nästan varje helg och då både fredag och lördag. Så när jag nu var ledig kände jag att det kunde vara kul att ha en helkväll med allra käraste Caroline :-). Vi bestämde därför att vi skulle ses i någorlunda tid i fredags, men ni som känner mig vet ju att jag inte är så bra när det gäller tid ;-). Det blev därför lite senare än planerat, detta för att jag denna gången råkade slumra till i soffan... Tur att jag har en sådan förstående vän som Carro ;-). Carro kom i alla fall och hämtade upp mig och vi åkte då till Jätten för att inhandla lite fredagskäk. Det blev mexikanskt! Det funkar i alla lägen, sjukt gott helt enkelt! Sedan så blev det att titta lite på Idol, tycker faktiskt att det är en hel del bra artister som är med i år. Men jag har en absolut favorit och det är Linnea Henriksson. Anledningen till att jag gillar henne är att hon har en liten egen stil, har ett fantastiskt scenspråk och en väldigt bra/lite annorlunda röst. Hon har även framfört två väldigt bra låtar såhär i inledningen också. Här får ni lyssna på Linnea, framförandes Heartbeats.


 Här är originalet med The Knife



Vilken version föredrar ni? :-)

Efter Idol blev det en del drinkar och en hel del fuldans hemma i Carros vardagsrum, sjukt roligt! Och som vanligt när vi är i farten så blir det en hel del bilder tagna, en del lite sämre än andra så att säga, haha. Vi är ju rätt kända för att posera på samma sätt varje gång med, så här kommer ett litet smakprov på detta :-) Carro var väl inte jättenöjd med den övre bilden, men jag tycker att hon ser ut som en liten söt sjungande fågelunge så därför får den vara med ändå :-) Här ska också tilläggas att det var "Stad i ljus" som framfördes, som vi båda tydligen hade köat på Spotify. Den kom därför två gånger i rad, haha. Har suttit och roat mig en del framför datorn i dag, bland annat inne på picnik.com så det är där som jag fixat och trixat med bilderna :-)



Sedan blev det Butlers, sjukt lite folk tyvärr, men vi träffade på Linkan, Johan och Oskar så det blev väldigt trevligt ändå. En hel del intressanta samtalsämnen avhandlades... ;-) När klockan slog över två var det dags att bege sig hemåt, det fick bli taxi i kylan, det var skönt! :-)

Utbildning i Halmstad

Har varit i Halmstad i två dagar på en utbildning i Entreprenöriellt Lärande i skolan, det var andra gången som vi var där. Första gången var i september och då var vi bara där en dag. Vi ska dit igen i början av december och då är det också bara en dag. Gårdagen var både bra och mindre bra, när vi "gruppade" var det väldigt givande och intressant, men med föreläsningen blev det bara så fel. En dålig uppstart av kursledaren gjorde att jag tappade motivationen helt. Han visade ett videoklipp på engelska som hördes väldigt dåligt, jag hörde inte alls vad det handlade om eller vad det gick ut på. Efter att han visat klart det skulle vi diskutera detta med varandra, inte så lätt när man inte hört ett ord. Därför så blev det att jag bara la ner typ. Visst lyssnade jag en del, men jag var inte aktiv på ett sådant sätt som jag kanske skulle ha varit om jag varit med från början så att säga. Men en viktig reflektion att ta med sig från detta är ju att det är väldigt viktig hur man som lärare presenterar en uppgift, att man ser till att ha så många som möjligt med sig och att lärande miljön är bra och anpassad. Dagen idag har varit helt fantastisk däremot, hur bra föreläsning om betyg och bedömning på förmiddagen med intressanta diskussioner och workshops. Den föreläsningen gjorde att allt liksom föll på plats för mig lite. Senast när jag åkte därifrån var jag mest förvirrad, nu är jag hur peppad som helst att ta med detta tillbaka till min verksamhet och förankra det där. Eftermiddagen bestod av gruppredovisningar, jag känner mig väldigt nöjd med insatsen i vår grupp. Övriga grupper gjorde också väldigt bra redovisningar, så även eftermiddagen bestod av intressanta diskussioner och reflektioner :-)

Sedan så har vi ju bott på hotell också, jag och Josefin. Det är ju alltid najs att få göra det. Tyvärr så har ju inte Scandic så fräscha och fina rum, men en väldigt god och fin frukostbuffe. Tyvärr hann inte jag äta några pannkakor i morse vilket var lite trist. Det är ju något speciellt med att få käka pannkakor till frukost när man bor på hotell juh, det hör ju liksom till :-)

Fotboll var det ju igår också, shit vilket skitmatch för Sverige! De spelade verkligen hur kasst som helst! Tur att de fick till ett mål på slutet i alla fall. Vi var på Harrys och kollade på fotbollen, käkade väldigt god mat och jag drack öl! Så gott var det med öl, var väldigt längesedan jag drack en. Har inte varit ute så mycket på senaste tiden och har jag varit ute så har jag inte druckit någon öl. Igår blev det en Budweiser, det var jag värd kände jag :-)

Har ni gjort något kul då? :-)

Kram

Kaffe

Jag har kommit på att jag egentligen dricker alldeles för mycket kaffe, speciellt på jobbet. Hemma dricker jag inte speciellt mycket kaffe och vad det beror på vet jag inte riktigt. Men på helgerna då jag inte dricker lika mycket, så kan jag få huvudvärk innan jag fått min första kopp. Det kan faktiskt räcka med att dricka endast en kopp... Detta tyder ju på att jag är beroende av kaffe och tanken på det gillar jag ju inte riktigt... Kanske borde man ta och skära ner på kaffeintaget på vardagarna på jobbet...? Vanligt kaffe ska drickas med en skvätt mjölk i, godast är det om det är den 3%-iga mjölken :-) Annars så är jag ju ett stort fan av både islatte och "vanlig" latte, islatten avnjuts ju som bäst en varm sommar dag.

Espresso house har helt klart det godaste kaffet i stan, I löve it!


Höstlikt

Hösten har ju varit här ett tag och i morse kändes det nästan som om det var vinter, minus grader och skrapa rutorna på bilen liksom. Men oktober är ju ändå en höstmånad så därför kände jag för att göra min blogg lite mer höstig :-). Jag och min lillasyster har suttit och kämpat typ hela kvällen för att få i ordning på den. Den är på god väg att bli färdig, men jag är inte riktigt nöjd med den ännu...

Har haft en givande studiedag på jobbet idag och ser nu fram emot två härliga utbildningsdagar i Halmstad! :-) Det bästa med idag var att vi fick var sin bärbar dator! Hur grymt och bra som helst! Men så har vi tjatat en hel del om dessa datorer också, haha

Nä nu är det kanske dags att sova eftersom jag ska gå upp klockan 05.00 i morgon, helt galet tidigt, alldeles för tidigt om ni frågar mig, usch!

Ha det gott!


Shopping

Igår var det så kallad "supershopping" på Överby, det innebär att affärerna är öppna till 22 och att det är lite olika erbjudanden i butikerna. En del butiker hade mer än andra om man säger så :-). Jag och Carro tog i alla fall en sväng dit ut, trevligt torsdagsnöje liksom, det tyckte tydligen resten av Trollhättan också, haha Kanske ett ganska bra kvitto på att det typ aldrig händer något i den här staden, men det visste vi ju redan innan, eller hur? ;-) På min önskelista inför hösten och vintern har det i alla fall stått "Björnfitta", ni vet en sådan där mössa i päls, jag hittade en på H&M igår för 98 spänn, ett fynd om ni frågar mig! :-) Så nu behöver jag inte frysa om öronen i vinter i alla fall, haha. Shoppade även ett par solglasögon och ett par shorts inför resan till Thailand. Shortsen hittade jag på Vero Moda, sjukt snygga och sjukt sköna, plus att det var 20% rabatt, vilket resulterade i att jag betalade typ 100 spänn för dem, det gillas! Glajjerna inhandlades på Ur och Penn, det blev ytterligare ett par i pilot-style. En bild på mig i glajjer och mössa kommer i slutet av detta inlägg, en bild som ni självklart får ta med en nya salt, haha Det var ungefär så tuff och hård som jag lyckades att se ut, hehe. Shortsen har jag dock ingen bild på men jag provade dem ihop med ett linne och mina flop flippar, det såg helt ok ut, så nu är jag redo för Tyyyyland! ;-) Det blev ett par fingervantar och lite smink också... Summa-summarum: En mysig kväll i SIBA-huset med finaste Caroline, en bättre torsdag kan man nästan inte ha... ;-)

Puss & Kram


I just löve it!

Här är en låt som spelas ganska flitigt just nu, I just löve it! ;-)

 


Mys-onsdag!

Idag efter jobbet kände jag att jag var sugen att hitta på något kul. Skickade iväg ett SMS till Carro och frågade om hon hade lust att följa med på music quizen på Butler's. Det som är toppen med Carro är att hon typ aldrig säger nej till något, set gillas! :-) Så det blev music quiz ikväll med lite mexikanskt käk! :-) Det som är toppen nu när man jobbar extra på Buddy's är ju att man får billigare mat både där och på Butler's ;-) Vi blev bjudna på lite jordgubbsbubbel också, mycket trevligt! Lite onsdagslyx sådär bara är ju alltid najs :-) Pratade lite med en kille som jobbar i baren. Han berättade lite om sina res/arbetsplaner. Resa lite hit, resa lite dit, jobba lite här och jobba lite där :-) Det fick mig att önska att jag vore en si sådär 25 år igen. Jag önskar att jag också kunde leva det livet igen. Men nu när man har haft ett "riktigt" jobb ett tag så har man ju dragit på sig vissa vanor som gör att det krävs att man drar in de där pengarna varje månad... Även fast jag fyllt 31 år så känner jag mig inte en dag äldre än 25, haha. Det gör ju så att det krockar lite i min hjärna liksom ;-S. När jag tänker till och tänker tillbaka så har jag ju gjort en hel del i mitt liv liksom, det är ju inte det, men det hade varit soft att kunna ta dagen lite mer som den kommer :-) Bland mina topp tre så ligger i alla fall halvåret i Kalifornien, det kan vara det bästa jag någonsin gjort. Jag längtar tillbaka dit typ hela tiden. Sommaren 2011 så ska jag bara dit igen, så enkelt är det ;-) Någon som är sugen på att hänga med?! :-) Nu är det ju inte direkt så att jag inte reser någonstans, nu i höst/vinter kommer jag ju göra två långresor och det är ju verkligen lyx! Först ut nu i oktober,( faktiskt bara 20 dagar kvar nu!! ) är Koh Lanta - Thailand. Har aldrig varit i Thailand så det ska bli helt underbart att få åka dit! Jag ser verkligen fram emot det jättemycket, längtar så mycket att jag nästan håller på att spricka ;-). Sedan är det Hawaii över jul och nyår som gäller, helt galet kul! Fira nyår på stranden med en go paraplydrink och hula hula kjol, haha. Just det jag bloggar i mobilen eftersom jag fortfarande inte har någon dator :-S. Så om det har blivit fel eller ser konstigt ut någonstans så beror det på det. Det går inte att göra styckekndelningar heller tyvärr så det är därför som texten är i ett enda stycke... Nä nu är det dags att sova... God natt!!

RSS 2.0