Lyckligt lottad!

Jag är verkligen lyckligt lottad! Jag har så många fantastiska människor runt omkring mig som alltid ställer upp på olika sätt när man behöver det. Idag kom min bror och hans tjej och hjälpte mig att skotta fram min bil, jag visste inte ens att de hade kommit hit så när jag kom ut var hela bilen framtagen ur snön. Hur snällt och gulligt är inte det liksom?! Det gjorde hela min kväll! Sedan så har min bror äntligen fixat en målare som håller på att fixa med min hall, så äntligen kommer den att bli fin och precis så som jag vill ha den! En väldigt fin och välbehövlig julklapp, tack för det kära bror! Har även underbara kollegor som stöttar här och där, de har varit väldigt snälla nu när jag inte haft någon bil och låtit mig åka med i deras bil. Har även tagit på mig lite för mycket jobb för mitt eget bästa på Buddy's, vill ju väldigt gärna jobba, men min kropp orkar inte riktigt. Så idag fixade B så att jag kan vara ledig i helgen, hur snällt som helst! Carro är alltid där i vått och torrt och jag är verkligen tacksam att jag har en sådan vän som henne, jag önskar att alla hade en sådan vän... Har även andra underbara vänner runt om i Sveriges avlånga land, ni vet vilka ni är! Sedan så har jag ju en fantastisk pojkvän också! Han är verkligen bara bäst, på alla sätt och vis. Vet precis vad han ska säga och göra, för att göra mig glad! Fan va najs det känns att säga pojkvän! :-)

Ja ni alla braiga människor runt omkring mig, ni är helt underbara, jag älskar er!




Fairytale Of New York

I dag på jobbet satt vi och pratade julsånger och då kom denna på tal...



En fantastiskt fin och bra jullåt, jag gillar speciellt dessa rader...

I´ve got a feeling
This year´s for me and you
So happy christmas
I love you baby
I can see a better time
Where all our dreams come true...

Hoppas att ni alla hade en mysig första advent!

Kram!





Idag är ingen vanlig dag...

för idag är det CAROLINES födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!

Carro du är världens bästa och jag är så himla glad att jag har dig som vän! Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan dig i mitt liv. (Tänk så mycket bra FB faktiskt kan göra, haha.) Du finns alltid där när man behöver dig, ja annars också såklart! Du är inte sen att hänga på saker och det gillar jag som f_n :-). Fantastisk rolig på alla sätt och vis och nyfiken på Carolines alldeles egna lilla vis, som jag tycker är mycket fascinerande!

Jag hoppas att du får en alldeles fantastisk födelsedag idag och fest i morgon!! Ser fram emot att fira dig på söndag! Sedan blir det ju ett jäkla långt firande i två veckor på Hawaiiiiii också!! ;-)

I LOVE YOU!


          


Lite frustrerad...

Jag känner mig lite frustrerad, det liksom kliar i hela kroppen. Lite smått irriterad är jag nog också och en kombination av dessa två kan ju inte vara bra. Jag vet inte riktigt varför jag känner mig frustread, men mycket grundar sig nog i att jag inte kan påverka vissa saker i mitt liv för tillfället. Jag är van vid att kunna påverka saker, i alla fall lite och fixa och trixa så att det blir lite som man vill ha det liksom :-) Men hur jag än vrider och vänder på saker i mitt huvud för tillfället, så hittar jag inga lösningar. Jag gillar inte den här ideen med att andra styr min tid, till exempel. Att andra bestämmer hur jag ska göra och hur jag ska vara. Men framförallt har jag ont av det där med tiden. Jag vet ju att det är så för de flesta, men jag önskar ändå att jag kunde bestämma mer över min tid här på jorden. Är det för mycktet begärt liksom?!

Sedan lever vi i ett samhälle där man är väldigt beroende av pengar. Jag tror att jag tagit upp detta samtalsämne i ett annat inlägg någon gång, men jag stör mig lite så jag skriver om det igen. Just pengar ställer till det lite för mig för tillfället, jag önskar att jag hade haft väldigt mycket mer pengar över... Eller att jag inte hade behövt tänka på pengar... Men man har ju skaffat sig en massa saker, som tillexempel lägenhet och bil, det kostar pengar. Man har studielån och andra trevliga räkningar som man ska betala varje månad. Detta innebär att man måste jobba en massa för att få ihop dessa pengar och när man jobbar tar någon annan ens tid. Tid som jag skulle vilja lägga på något helt annat för tillfället. Då har jag funderat lite fram och tillbaka och kommit fram till, att har man inte så mycket utgifter behöver man ju inte heller jobba så mycket. Nej självklart tänker ju ni då. Ja men hur skär man då ner på alla utgifter som man har skaffat sig?? Det är nog mest detta som snurrar i huvudet just nu och nu känns det som jag snurrade iväg ordentligt här, haha.

För att göra av med lite av den "dåliga" energin gick jag ut på en kvällspromenad efter jobbet. Eftersom bilen hade snöat inne, så kom jag aldrig iväg till träningen i morse och då måste man ju ta igen det på något sätt :-). Det var en skön och uppfriskande promenad kan man säga, tur att man hade "björnen" att sätta på huvudet :-)



Nä nu ska jag och min frustration gå och lägga oss och drömma om ljusare tider... ;-)

Benen i kors

Det var ett tag sedan jag lyssnade på Lisa Ekdhal nu, men jag tycker att några av hennes låtar är helt fantastiska. Benen i kors är en av de låtar som jag gillar väldigt mycket, man blir glad av den på något sätt, det liksom sprätter i benen :-). Låten förknippar jag mest med när jag och en barndomskompis satt i bilen ut till hennes land. Den spelades friskt i bilen och vi sjöng med för fulla muggar :-)

Those were the days... :-)

Här kommer låten i alla fall!



Men texten är väldigt passande i dessa dagar också... :-)


Jag är så jäkla kär!

Idag kunde jag och Erik äntligen prata och se varandra lite på Skype utan avbrott. Visst uppkopplingen är lite crappy emellanåt men det funkade idag i alla fall :-). Helt underbart att bara få se honom lite, hans fina leende gör så att hela jag smälter... På vardagarna går det rätt så bra det här med distansförhållande, Sverige-Thailand, för då är det liksom fullt upp med jobb och träning och sånt. Men på helgerna vill man ju bara vakna upp ihop, ha långfrukost och bara njuta av varandra liksom... Sedan så kollar jag rätt mycket på serier för tillfället och där är det ju mest kärlek hela tiden och det gör ju inte att man längtar mindre precis. Kanske får sluta kolla på serier helt enkelt :-) Min högsta önskan är att jag ska kunna åka dit igen i februari/mars någon gång, får se hur det blir med det... Känns ju lite långt att vänta enda till juni... Jag är i alla fall jäkligt kär i Erik så oavsett hur det blir, så klarar vi ju det här! Har jag väntat i 31 år på att hitta denna fantastiska man (? ;-)) så kan jag nog vänta några månader till :-)

Amor vincit omnia - Kärleken övervinner allt

Och en liten låt....

Your Song - Elton John



I hope you don't mind that I put down in words, how wonderful life is while you´re in the world...


Tidsfördriv...

Idag har jag legat utslagen i soffan typ heeela dagen. Har försökt att fördriva tiden med diverse serier på datorn, men eftersom jag streamar kan man inte kolla mer än 72 minuter åt gången. Har sovit lite också och tröstat mig med lite glass även fast ätardagen var igår. Är man liiite sjuk, får man äta liiite glass även fast det inte är ätardag, eller hur? ;-) Nu har jag suttit och lekt med lite bilder på picknik, ett ganska trevligt tidsfördriv faktiskt. Det finns dock inte så mycket olika finesser om man inte är betalande medlem, men lite går det att variera ändå. Jag har fixat och donat med tre bilder. Alla blev polaroid för det tycker jag är så fint, men det blev lite olika effekter på bilderna...

Här kommer resultatet :-)







Vad tycks? :-)


Bra låt!

All in - Lifehouse

All night staring at the ceiling
counting for minutes I've been feeling this way
So far away and so alone

But you know it's alright
I came to my senses
Letting go of my defenses
There's no way I'm giving up this time
Yeah, you know I'm right here
I'm not losing you this time

And I'm all in, nothing left to hide
I've fallen harder than a landslide
I spent a week away from you last night
And now I'm calling, calling out your name
Even if I lose the game, I'm all in
I'm all in tonight, yeah I'm all in, I'm all in for life

There's no taking back
what we've got's too strong,
we've had each other's back for too long
There's no breaking up this time
And you know it's okay, I came to my senses
Letting go of my defenses
There's no way I'm giving up this time

And I'm all in, nothing left to hide
I've fallen harder than a landslide
I spent a week away from you last night
And now I'm calling, calling out your name
Even if I lose the game, I'm all in
I'm all in tonight, yeah I'm all in, I'm all in for life

I want it, I want it, I want it
I want it, I want it, I want it, yeah
I want it, I want it, I want it, yeah

And I'm all in, calling out your name
Even if I lose the game, I'm all in, I'm all in for life
And I'm all in, nothing left to hide
I've fallen harder than a landslide
I spent a week away from you last night
And now I'm calling, calling out your name
Even if I lose the game, I'm all in
I'm all in tonight, yeah I'm all in, I'm all in for life
Yeah I'm all in, I'm all in for life

Lyssna här:




Thinking of you...


En sån där dag...

Klockan är bara åtta, men jag är sjukt trött redan och funderar starkt på att gå och lägga mig nu. Dagen på jobbet idag har varit helt bananas. Allt hände typ på en och samma gång. Shit vilka röstresurser en del elever har alltså! Ja när det är sådana här dagar, vilket händer titt som tätt så går musten bara ur en. All energi som man har försvinner i ett nafs, inte kul alls...

Men i morgon är en ny dag, fredag dessutom, min och Eriks dag! ;-) En dag som denna så längtar man lite extra mycket...

Här är en låt till dig från mig...

Av längtan till dig

I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du ändå nära
så underbart nära
Och jag trodde jag fann dig
men du var någon annanstans
Varenda gång jag funnit nån
så såg jag att drömmen inte var sann

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Det var enkelt och vackert
du sa att du väntat mig
Jag kunde ana att det fanns en himmel
på jorden jag såg den
Och du bad mig att leva
mitt liv alltid nära dig
Jag följde dina steg och allt jag någonsin
drömt om fanns där för mig

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Det finns ingen som lockat
mitt hjärta så underbart
Med all din ömhet får du sorg och smärta
att sakta försvinna
Alla skuggor,
allt mörker som förr var så uppenbart
Det skingras, och tillsammans ser vi ljuset,
som stiger med solens fart

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött



P.s Tack till Malin som tänker på mig :-) D.s

I'm gonna love you like I'm indestructible...

ROBYN - INDESTRUCTIBLE

I'm going backwards through time at the speed of light
I'm yours, you're mine
Two satellites
Not alone
No, we're not alone

A freeze-frame of your eye in the strobelight
Sweat dripping down from your brow
Hold tight
Don't let go
Don't you let me go

And I never was smart with love
I let the bad ones in and the good ones go
But I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible
Your love is ultra magnetic and
it's taking over
This is hardcore
And I'm indestructible

Hands up in the air like we don't care
We're shooting deep into space
And the lasers split the dark
Cut right through the dark

It's just us we ignore the crowd dancing
Fall to the floor
Beats in my heart
Put your hands on my heart

And I never was smart with love
I let the bad ones in and the good ones go
But I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible
Your love is ultra magnetic and
it's taking over
This is hardcore
Ooh and I'm gonna love you like
Like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible
Your love is ultra magnetic and it's taking over
This is hardcore
And I'm indestructible

And I never was smart with love
I let the bad ones in and the good ones go
But I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible
Your love is ultra magnetic and
it's taking over
This is hardcore
Ooh and I'm gonna love you like
Like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible
Your love is ultra magnetic and it's taking over
This is hardcore
And I'm indestructible


You Are The Best!! ;-)

Nostalgi!

Sedan barnsben har jag älskat att klä ut mig och som barn så spexade man ju gärna för sin familj och ibland kanske också för släkten. Att stå och prata inför vuxna, hålla föredrag eller redovisa något är bland det värsta jag vet. Men att stå på scen kan vara bland det bästa som finns, den kicken som man får är helt otrolig. Nu var det väldigt längesedan jag fick uppleva just kicken på scen, men när jag klädde ut mig som Pippi Långstrump på Halloween förra året fick jag ungefär samma kick, haha.

Det här med scenframträden började väl först någon gång på mellanstadiet då jag dansade jazzdans på Medborgarskolan. Vid varje terminsavslut var det då uppträdande på Hebeteatern. Mitt första lite större projekt som jag var med i, var Djungelboken. Det var mycket kämpande och slit kommer jag ihåg, men hur roligt som helst. Även Djungelboken visades på Hebeteatern... Det var väl i och med detta som mitt inresse för dans väcktes på riktigt och dansgymnasiet i Uddevalla var ett givet val. Jag trivdes hur bra som helst där och jag kan än idag känna den där känslan som jag kände när jag steg in i teatersalen. Den lena svarta dansmattan under mina fötter... Efter gymnasietiden har det blivit en del danskurser och jag har även estetiskt lärande (där dans ingår) som inriktning på min lärarutbildning... Jag tycker att det är kul att dansa helt enkelt, men på en lagom nivå. Proffsdansandet överlåter jag till alla andra duktiga dansare där ute! :-)

Ja anledningen till att jag kom att tänka på allt det här, är på grund av två bilder som jag hittade då mamma rotade fram de där bilderna på pappa som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det är inte bara jag i min familj som har gillat/gillar att klä ut sig. Min bror (Joachim) var och är även idag en riktig skämtsam prick :-).

Här har ni de fantastiska bilderna, haha


Ja jag vet inte riktigt vad vi har för oss här, men det ser ut som om jag försöker läsa med ögonen förbundna, haha. Med på bilden är också min kära bror till höger och min kära kusin Anna till vänster :-).


Haha, jag kan inget annat än skratta när jag ser dessa bilder alltså, de är helt underbara! Här har vi nog tagit av allt möjligt som fanns i utklädningslådan. Som Carro sa: - Jag gillar slitsen, haha. Min bror till vänster och kusinen i mitten denna gången :-)

Ja nostalgi var det i alla fall att se dessa bilder! :-)

Träning!

Om ca fem veckor åker jag och Carro till Hawaii, ska bli spännande att se hur den resan blir och vad för kul vi kommer att få vara med om då :-). När man åker till Hawaii vill man vara i en ganska så god form, i alla fall så vill jag det... Jag började egentligen ladda inför denna resan redan i somras, ja om man tänker träningsmässigt sätt i alla fall :-) Kom igång jättebra med träningen och med kosten, men som vanligt när det gäller mig så var december alldeles för långt borta och jag tappade motivationen ganska snabbt. På senaste tiden har jag inte haft någon lust alls att träna, inte ens gå promenader liksom. När jag hade bestämt mig för att åka till Thailand, tänkte jag att nu, nu ska jag ta tag i träningen igen, men icke sa nicke... Men nu så har jag och Carro alltså bestämt oss igen, (för vilken gång i ordningen vet jag faktiskt inte, haha) för att börja träna. Och det gjorde vi idag, klockan 06.15 var vi på plats på Älvhögsborg, pigga och glada ;-). Vi körde ca 25 minuter på löpbandet och ca 35 minuter mage och rygg, jag börjar redan känna av träningsvärken... Ska bli spännande att se hur det känns i morgon :-). Magövningarna gick bra och så även ryggövningarna, men det är ju så förbannat tråkigt att träna rygg. Men jag måste verkligen träna min för den är kass! Vi kommer att köra morgonträning även onsdag och fredag denna vecka eftersom det är då Älvhögsborg öppnar tidigt. Min plan är att köra minst tre pass i veckan, det som blir utöver blir liksom en bonus. Lagom är bäst heter det ju, haha. Sedan måste man ju äta rätt och avstå en massa av det goda, så det får bli ätardag en dag i veckan, blir nog fredag för min del. I löve fredagar!! Ja det känns gött att vara igång med träningen igen i alla fall :-) Om det är någon som har tips på bra övningar eller träningsformer så skriv gärna en kommentar om detta. Jag tröttnar snabbt så jag behöver mycket att variera emellan, haha.

Ta hand om er där ute!

Kram

P.s Tack Rebecca och Malin för de fina kommentarerna! D.s


Kämpa kämpa... ;-)


Fars dag!

Idag är det fars dag, dagen då alla fantastiska pappor ska firas! Jag har självklart varit och firat bästa pappa Max, en pappa till tre fantastiska barn ;-). Presenten i år bestod av en bok om all världens whisky (Schottish) eller whiskey (Irish), själv föredrar jag den irländska stavningen då jag tycker att det ser snyggare ut :-). Pappa är väldigt inne på whiskey för tillfället :-). En "lördagsgodispåse" och ett gäng trisslotter, jag hoppas på storvinst så han kan finansiera en Thailandsresa till mig, haha. Min pappa fick även en massa bilder på sig själv som ung, som min mamma hade "rotat" fram. Några av bilderna var vi barn med på och det var verkligen roligt att se. Tänk vad lik man kan vara sina föräldrar, jag såg tydliga drag från både min mamma och pappa, inte så konstigt kanske, men det är ju inget som man tänker på dagligdags så att säga. Här nedanför kommer några av bilderna som fanns med idag. Här kan man dock inte se så mycket likheter, utan det är mer papparollen som visas. Kvaliteten är inte den bästa heller då jag tagit en bild på bilden så att säga...



Första bilden på mig och pappa :-)


Sover gott på pappas mage...


Matdags!


Första julen.


En glad liten skit! :-)


På pappas axlar när moster tar studenten.

Jag blir helt lycklig när jag ser dessa bilder, kan bero på att man kanske inte kommer ihåg något från den tiden. Tror också att det kan bero på att de utstrålar kärlek mellan förälder och barn på något vis... Jag tycker att de är vackra!

Älskar dig pappa!!

 


Du är den vackraste jag mött...

Fick den här låten av världens bästa Erik idag, han sa att det är så han känner, förutom några rader på slutet... :-) Det var ett bra tag sedan jag lyssnade på den låten, men jag tycker att den är helt fantastisk! Blev alldeles varm i kroppen när jag fick den av Erik, så den har gått varm i högtalarna hela dagen... :-)

ASTROLOGEN - Magnus Uggla

Så du är en tvilling, jag visste det,
Det såg jag nästan direkt,
Styrd utav Solen och Mars kan jag se,
Vi är så gott som redan släkt.
Du är en framåt person,
Som har en hög ambition,
En lycklig framtid astrologen spår,
Vart du än på vägen går.

Du är den vackraste jag mött,
Inte påmålad och falsk som andra,
Du har väckt upp det jag trott var dött,
Och när du har mej när jag tar dej,
Din hungrande kropp får frid,
Bortom all rum och tid.
Då är du den finaste jag mött.

Och nu sitter dom och skriver poem,
Dricker rödvin var kväll,
Löser alla världsliga problem,
Och älskar till skalden Sundell.
Måste människor slåss,
Får aldrig hända oss,
Man måste tänka klart va positiv,
Förverkliga sig själv och sitt liv.

Du är den vackraste jag mött,
Inte tuff och kall och hård som andra,
Du har väckt upp det jag trott var dött,
Och när jag har dig när du tar mej,
Min hungrande kropp får frid bortom all rum och tid.
Då är du den finaste jag mött.

Jag har gått över till nummerologi,
Och räknat ut vår romans,
Vi två vi bildar en vådlig kemi,
Utan skuggan av en chans.
Det står du är stabil,
Att jag är svag labil,
En nattsvart framtid nummerologen spår,
Om vi inte skilda vägar gå.

Du är den vackraste jag mött,
Inte påmålad och falsk som andra,
Du har väckt upp det jag trott var dött,
Och fast det svider å jag lider är det bäst att vi bryter vårt band,
Och inte trotsar ödets hand.

Fast du är den finaste jag mött.
Du är den vackraste jag mött,
Inte påmålad och falsk som andra,
Du har väckt upp det jag trott var dött.
Ja, du är den finaste jag mött.



Här kan ni lyssna på den:




Vad tycker ni? :-)

Home Sweet Home?

Igår när jag landade i Sverige kändes det faktiskt lite skönt att vara tillbaka i gamla trygga Svedala. Att få komma hem till sin egen lägenhet och bara va. Det var helt underbart att ta en varm dusch och borsta tänderna efter den långa flygresan. Det var härligt att träffa mamma, bröder och syster igen och berätta om mina äventyr i Thailand, men efter att det var gjort och jag var tillbaka hemma i min lägenhet igen kände jag bara att vad gör jag här?! Lade mig ensam i min säng, (som jag har tyckt varit ganska så hård innan, men som jag nu upplevde som väldigt mjuk :)) och det kändes ganska så märkligt, men jag var rätt sliten efter en lång resa så jag somnade ganska snabbt. Trodde att jag hade hållt mig vaken tillräckligt länge, men jag vaknade 03.00 i natt och var pigg liksom. Lyckades dock att somna om och vaknade kl 06.30 rätt så utvilad i alla fall... :-)

Idag var det dags att gå tillbaka till jobbet igen och det var kul att träffa alla kollegor och elever igen som självklart var nyfikna på hur jag hade haft det i Thailand. Elevernas nyfikenhet och kollegornas nyfikenhet rörde som om helt olika saker skall väl tilläggas :-). Dagen på jobbet har varit bra, men jag var lite snurrig efter att ha varit borta i två veckor. Så det var lagom att jobba en dag för att sedan ta helg och ledigt igen :-). Ikväll blir det mat och bowling med kollegorna, ska bli väldigt roligt faktiskt. Ska alldeles strax ge mig iväg här...

Här kommer två bilde, en från Bangkoks flygplats och en från Krabis flygplats som jag kände att jag ville föreviga, haha


Här är jag i den fina "jamasen" som man fick ta på sig innan man fick den sjukt sköna Thai-massagen. Ser dock lite lätt skrämd ut, kan bero på att man var lite nervös på vad som komma skulle, haha


Denna skylt satt i vänthallen på Krabis flygplats, lite smårolig så, haha.

Har även konstaterat att min hud, ja hela min kropp mår mycket bättre i värmen än i kylan. Hade inte haft något emot att åka tillbaka till Thailand redan ikväll, men det går ju inte tyvärr... Så jag får nöja mig med att längta efter värmen på Hawaii som jag kommer att få uppleva i december och i januari, ska bli rätt najs faktiskt :-) Ha en trevlig fredag alla sköna männsikor där ute!

Vill inte lämna...

Jag vill verkligen inte åka härifrån, men om ca fyra timmar kommer minibussen och hämtar mig som ska ta mig till Krabi flygplats... Det har varit helt två fantastiska veckor här på Koh Lanta, två veckor som jag kommer att bära med mig för resten av mitt liv... Visst har det regnat en hel del, mest hela tiden skulle väl jag kunna säga, men vad gör det när man har en fantastisk Erik som man kan kramas och mysa med inomhus :-). Vår historia är rätt fantastisk skulle jag nog vilja säga, ni som vet hur allt gått till håller nog med mig, eller? :-). Jag hade ju på känn att det kunde bli bra det här, annars hade jag ju aldrig bokat resan till Thailand, men att det skulle bli SÅHÄR BRA kunde jag ju bara drömma om :-). Allt känns bara så rätt och så bra, det var längesedan jag var såhär lycklig och harmonisk som jag är nu... Jag önskar verkligen att jag hade kunnat stanna kvar, bara liiite till i alla fall... Det kommer att bli några jobbiga månader framöver, jag kommer längta å längta å längta å... Men jag vet att det kommer att gå, att vi kommer att fixa det här och förhoppningsvis så kommer jag att kunna åka ner till Thailand en gång till innan Erik kommer hem i juni. Om jag har en snäll chef som ger mig ledigt ;-) och om min plånbok tillåter så har jag siktat in mig på att åka ner i mars igen. Då är det förhoppningsvis sol också :-).

Vi har haft en massa roligt för oss de senaste dagarna, men jag har inte riktigt "orkat" blogga efter varje gång. Fick min födelsedagspresent (lite i efterskott) av Erik i fredags - "Jessicas dag" hade han döpt den så fint :-). Den började med en liten födelsedagssång och god frukost på The German Bakery. Sedan tog vi motorfordonet neråt ön och kollade bland annat in Lanta Old Town. Efter utflykt blev det skön massage på Dreamy SPA och efter det middag på någon fiskresturang, tyvärr så föll inte riktigt fisken mig i smaken... ;-) En fantastiskt bra dag blev det och jag är väldigt nöjd med den födelsedagspresenten! :-) Vi var även en sväng ut till Phi Phi och åkte runt bland lite olika öar där och snorklade. Fantastiskt att få se alla dessa fiskar i vattnet, en massa fina neomosar :-). Det har varit några dagar med sol och bad de sista dagarna här, så det känns skönt att i alla fall ha lite mer färg nu än vad man hade när man kom hit :-) Här kommer lite bilder från de senaste dagarna... Fler bilder finns på Facebook...


Det första stoppet på utflykten, fantastisk utsikt om än lite disigt.



Ett litet tempel i Lanta Old Town.



Underbart vatten! På en Ö vid Phi Phi.



Maya bay - där filmen The Beach spelades in.

Ja som sagt det har varit helt fantastiskt att vara här och vem kunde tro att jag skulle hitta min McDreamy i Thailand??!! ;-)

Kärlek!

Djurliv

Här är några av de "underbara" djur som jag stött på under min vistelse i Thailand...


Ett härligt gäng med getinar som letar efter en bra plats att bygga bo!!



Ödlor finns det gott om, här är en Gecko.


En groda som gjorde ett litet snabbt besök inne i vår bungalow, vet dock inte vad det är för sort.

Ja förutom dessa djur så har jag även stött på en kackelacka och dödat den flera gånger om med radar, en himmla massa myror och mygg som gjort att man fått en hel del myggbett på koppen, en massa massa larver av något slag, ganska äckliga faktiskt. Som tur är har jag klarat mig ifrån att se någon orm, tror att jag såg en överkörd orm på vägen, men that´s it. Jag har väldigt svårt för allt som kryper och krälar, men är man här så är det ju bara att försöka gilla läget. Men äckliga är dem de små krypen!

Vårt hus!

I lördags flyttade jag och Erik in i en alldeles egen fristående bungalow, väldigt fin är den, speciellt badrummet med lila väggar ;-) Jag hoppas att jag får tillfälle att bo i den fler gånger än just under dessa två veckor... :-)


Här bor vi! :-)

En husdröm jag har är att få bo i ett stenhus, liknande en Skånelänga, tycker att de är så fantastiskt fina. Kanske skulle det se ut såhär:



Eller kanske såhär:



Eller kanske något större och lite mer flott :-):



Hittade en hemsida där man kunde designa sitt eget hus, inte helt gratis precis men det hade ju varit najs att få göra det någon gång i framtiden... Drömma går ju alltid i alla fall... :-) Längtar efter att få bo i hus! :-)

Sol och bad!

Ett litet tag efter mitt inlägg igår så sprack det faktiskt upp här och blev riktigt fint väder. Så det blev en liten promenad längs stranden och sedan sol och bad vid Andamans hotell. Väldigt skönt att få svalka sig i deras pool faktiskt :-). När Erik kom hem från jobbet gick vi ner till stranden här och lade oss en stund, hur fin eftermiddag/kväll som helst. Maten intogs denna kväll på en resturang inne i Saladan som heter Pa-Pa (tror jag :-)) där den dyraste måltiden hittills intogs. Det blev pizza dagen till ära :-)

Vädret ser ut att bli helt ok här idag också, så om ett litet tag ska jag gå ner och lägga mig på stranden med en go bok :-)

Hoppas ni har det bra där hemma!

Kram


Poolbad!


Och regnet fortsätter att ösa ner...

Visst, att det regnar kan ju ha sina fördelar vid vissa tillfällen :-), men nu börjar jag bli ganska så trött på det faktiskt. Jag vill ha sol så att jag kan få sola och bli lite brun innan det är dags att sätta sig på planet hem till Sverige igen. Igår var det i och för sig uppehåll mesta delen av dagen, men inget sol och bad väder direkt...

Eftersom Erik jobbar på dagarna får man ju leta upp lite andra människor som man kan hänga med, skulle ju bli alldeles för långtråkigt annars. Igår gick jag över till Carolina som är barnflicka åt en liten kille, mamman jobbar som lärare på svenska skolan. Vi satt och snackade en stund innan vi gick till ett ställe på stranden och käkade lunch. Det blev pad thai med kyckling, helt ok faktiskt. Finns ju en hel del tahiländska maträtter att välja på här, måste ju hinna prova på några olika i alla fall :-) Sedan var planen att vi skulle gå en liten promenad och kolla in "affärerna" längs gatan, men precis när vi hade gått in i den första så hände det en olycka utanför. Två thailändare på var sin motrocykel krockade med varandra. Jag såg hela smällen vilket var väldigt otrevligt. Den ena thailändren reste sig upp direkt, medan den andra låg kvar under sin motorcykel och hade värsta ryckningarna. Jag trodde helt klart att det var dödsryckningar, för han låg väldigt konstigt och såklart så hade han ingen hjälm. Carolina som gjort lumpen precis och är utbildad sjukvårdare sprang fram och hjälpte till, vilket jag var väldigt tacksam över eftersom jag själv blev helt paralyserad. Lite läskigt hur man reagerar, men det kan man ju aldrig veta innan. Förhoppningsvis reagerar jag på ett annat sätt nästa gång. Det tog i alla fall sjukt lång tid innan ambulansen kom, typ 25 minuter, så jag hoppas ju att man själv inte råkar ut för något under tiden som man är här. Den största dödsorsaken i Thailand är ju just trafikrelaterade olyckor... Mannen i fråga levde i alla fall när han åkte i väg i ambulansen och var vid medvetande hela tiden, så jag hoppas att det gick bra...

På kvällen igår gick jag och Erik till en resturang som heter Slow down, den ligger på stranden lite längre ner här och ägs av ett svenskt par. Väldigt mysigt och väldigt god mat! Kvällen avslutades med film...

Carro, jag saknar dig med såklart! Det var kul att prata med dig lite på Skype igår och få lite uppdateringar från hemstaden :-) Jag önskar att du hade kunnat komma ner till mig i stället för att jag skulle behöva åka hem... :-) Till er andra som kommenterade förra inlägget, kul! Alltid trevligt att höra något från er som läser. Jag har det hur bra som helst, men som sagt regnet börjar bli lite trökigt nu :-)




Dagens strandfynd - En mycket ful fisk :-)


Monday Morning

Nu är det måndag morgon här och regnet bara öser ner utanför, det har det gjort sedan igår förmiddag, lite trist men också lite bra så jag hinner med att uppdatera lite här :-)

I fredags när Erik kom hem från jobbet åkte vi till Dreamy SPA för att få en skön start på helgen. Jag valde en bodyscrub och manikyr och pedikyr och Erik tog en oljemassage. Hur skönt som helst var det och så fina fötter som jag har nu, har jag nog aldrig haft med tanke på att jag tog en fotscrub på stranden dagen innan :-) Efter en härlig stund på Dreamy åkte vi hem för att fixa i ordning oss lite för kvällen. Först var det middag med hela lärargänget på ett ställe som heter Somewhere else, det var trevligt att få prata med några som man bara hört talas om liksom :-) Efter middagen drog vi vidare till The Indian, en bar som Thailändaren Paz äger hur mysigt som helst. Paz gav oss en Khom Loy att skicka upp tillsammans, när man skickar upp en sådan får man önska sig något... Erik önskade sig SM-guld till blå-vitt 2011, skräll haha, vad jag önskade mig säger jag inte, men jag kan upplysa om att min önskan redan har slagit igenom... ;-) Väldigt vackert var det i alla fall och det var flera sycken som skickade upp Khom Loys. Här på första bilden är vi utanför The Indian som ligger precis på stranden.

 




Här är Erik och jag på väg hem i natten, kanske nååågot påverkade av shottsen som intogs under kvällen... ;-)

 

I lördags började vi dagen med att käka en supergod frukost på The German Bakery, äggröra, bacon, färskt bröd med supergod ost, färsk apelsinjuice och en god kopp kaffe. Kändes väldigt amerikanskt, men det gillar ju jag ;-) Sedan åkte vi tillbaka till Somwhere else där vi var dagen innan och käkade middag, men nu nöjde vi oss med att lägga oss i en av deras salor på stranden. Det var tur att vi hade intagit plats i en sådan, med tanke på att det typ började regna direkt när vi kom dit. Men det gick över ganska snabbt så vi kunde både bada, sola och ta en skön promenad längs standen. Eftersom fredagskvällen var rätt "hård" så var vi ganska trötta på lördagskvällen. Vi bestämde oss därför för att åka in till Saladan (största stan här på ön) för att käka lite god mat. Vi hamnade tillslut på ett ställe som heter Black Pearl tror jag, något med pearl var det i alla fall :-). Förutom thaimat på menyn har de även en del svenska rätter, Erik som är lite trött på ris och kyckling i alla dess former blev väldigt lycklig av att få beställa in Pytt i Panna med vändstekt ägg :-) Gull! Jag åt Panang Curry med kyckling, det godaste jag har ätit so far. Som efterrätt tog vi en pannkaka med banan och choklad hos den lokala pannkakstanten med pannkaksvagnen :-)

I går söndag var planen att åka söderut på ön, men den planen gick i stöpet då det blev värsta regnovädret. Vi tog i alla fall en liten tripp in till Saladan där vi inhandlade var sin poncho, två filmer och lite snacks :-) Sedan blev det filmmys i sägen hela söndagen, vi pallade inte ens med att gå ut och äta i det dåliga vädret. Erik var i och för sig inte ens hungrig efter att ha tryckt i sig en hel påse med ostbågar som han kommit över på Lanta Market, haha.

Ligger fortfarande i sängen, men tänkte gå upp nu och få i mig lite frukost. Vid lunch åker vi in till Krabi, ska bli kul att se hur det ser ut där. Erik och några kollegor till honom måste fixa med lite grejer för arbetstillståndet här nämligen. Hoppas att regnet avtar lite bara eftersom jag ska gå bort till skolan om en stund...

Hoppas att allt är bra med er där hemma, jag har det hur bra som helst och längtar inte hem det minsta :-) Men jag saknar såklart några utav er! :-)

Puss och Kram!

RSS 2.0