Utmaning!

Lånar en utmaning som jag hittade på en gammal väns blogg som hon i sin tur hittat på en annan blogg... :) Får se om jag lyckas, kan bli lite tricky att få med alla bilder... :) Men jag ska försöka så gott jag kan såklart! Tycker att den verkar lite kul, så det är väl bara att köra! Eller vad tycker ni? ;)

Man ska under 30 dagar fotografera dagens kategori och man får tolka den precis hur man vill, det är ju bra :). Första kategorin är självporträtt, den väljer jag att tolka såhär:



Här är resterande 29 kategorier...

2. favoritpryl

3. en familjemedlem

4. min hobby

5. en gammal bild

6. tema grön

7. mina barn

8. min partner

9. skymning/gryning

10. detta gör mig glad

11. tokigt/tramsigt

12. en vän

13. party/fest

14. en vinterbild

15. kärlek

16. svart & vitt

17. resa

18. känslor

19. här bor jag

20. en favoritbild

21. när jag var liten

22. mitt beroende

23. en sommarbild

24. nostalgi

25. mode

26. mina syskon

27. högtidsfoto

28. väder

29. nyaste bilden på mig själv

30. valfri bild

Nummer 7 blir helt klart en utmaning ;)

Någon mer som är på? :)


Litauen

Jag berättade ju lite om min resa till Kaunas, Litauen... Var ju inte den bästa staden jag varit i direkt och kan väl inte rekomendera någon att åka dit, haha. Men tänkte dela med mig av några bilder därifrån i alla fall... :)



Sötaste lillasyster i taxin på väg till hotellet :)




Fruktansvärt fult hus! Hemskt att människor ska behöva bo såhär...




Jag och lillasyster på en av alla gator vi vandrade på... :)




hihi :) Supergod efterrätt - Varm äpplepaj med vaniljglass!




Lilla mamma har kul på SPA! haha




Fina händer! :)




Triss i tjejer! :)




SOOOOL!!! :)




Avslutar med en bild på denna fina katedral...


IKEA

I morse begav sig jag och Amanda iväg till IKEA, jag hade inte varit på IKEA på väldigt länge så jag såg verkligen fram emot att åka dit :). Jag hade planerat lite i förväg vad jag skulle köpa, som en rullgardin till mitt fönster i vardagsrummet/sovrummet för det är så väldigt ljust på kvällen och morgonen numera. Jag hade också tänkt att köpa lite saker till min balkong och nya kuddar och täcken...

När vi kom dit tog vi rundan där uppe först, det gör jag alltid. En runda där uppe, en fika eventuellt käk i restaurangen och sedan är man redo för att köra nedervåningen! :) Hittade väl egentligen ingenting av det jag hade tänkt ifrån början. Alla rullgardiner var fula, eller de föll inte mig i smaken i alla fall, solcellsbelysning som jag tänkt till balkongen var slut (skräll!) och hängkrukorna såg inte alls ut som på bilderna på nätet, de var fulare. Jag köpte dock två kuddar, en till mig och en till Erik, jag hoppas att han tycker att den är lagom mjuk/hård :) Det var svårt att välja täcke så jag får suga på den karamellen lite :). Köpte en hel del andra saker också, som vanligt när man är på IKEA, haha. Jag gjorde slut på ca 700 riksdaler och fick med mig ytterst lite av det jag tänkt från början... Men det var en mycket trevlig utflykt med en mycket trevlig Amanda!

Eftermiddagen spenderade jag på min brors baksida i solen med min bror såklart och en kopp kaffe, underbart skönt! Som jag skrev i ett tidigare inlägg, jag älskar verkligen att vara ledig!!! Härligt att vi är lediga även i morgon. I morgon kör även jag och min bror igång "hårdträningen" inför beach 2011! ;) Nu hoppas jag att jag slipper bli sjuk som jag blev senast jag drog i gång, två veckor innan påsklovet...

Shoppade även två fina kökshanddukar på Åhlens häromdagen. Ugglor på såklart! Passar utmärkt i mitt kök! Här kan ni se hur de ser ut, vad tycks? :)



Fin fina Ugglor, I Löve them!


40 days!

Idag är det 40 dagar till kärleken kommer till Sverige!!! :) Jag längtar väldigt mycket just nu, det suger verkligen att han är där och jag är här. Men har man klarat avståndet såhär långt så klarar man det såklart 40 dagar till :)

Kärleken övervinner allt!


Lov!

Det är så otroligt skönt att ha lov!!! Jag bara älskar att vara ledig och att få kunna göra precis vad man vill med sin tid. Jag skulle nog kunna bli en hemmafru om jag tänker efter, en jäkligt bra hemmafru dessutom! ;) Men just för tillfället får jag "nöja" mig med att vara lärare och vara ledig på loven. Leka hemmafru i sommar kanske? ;)

Startade i alla fall detta underbara påsklov med en tripp till Litauen av alla ställen. Det var jag, mamma och lillasyster Emma som åkte iväg i söndags (17:e) och kom hem i onsdags (20:e). Vi åkte till den näst största staden i Litauen, nämligen Kaunas. Andledningen till att vi åkte dit, var att det fanns väldigt billiga biljetter med Ryanair, bra hotell till bra priser och att ingen av oss hade varit där innan. Tänkte att det kunde vara intressant att se något annat, något som man normalt sett inte väljer att åka till. Men med facit i hand så skulle vi nog valt ett annat ställe att åka till. Det var ett väldigt fint hotell, fyrstjärnigt och med egna morgonrockar! Promenadavstånd till det mesta och god mat och frukost. Dock fanns det väldigt lite att göra i staden. Vi försökte oss på någon marknad, men den var inte alls så som vi hade föreställt oss att en markand ska vara. Vi besökte även ett jättestort varuhus i American style med både biograf och hockeyrink inomhus. Det var kul att uppleva, men det fanns inte jättemånga roliga butiker. Vi var på SPA en dag och det var ju väldigt trevligt såklart! :) Själva city var rätt dött faktiskt, jag vet inte riktigt var alla människor höll hus någonstans. Åker man i väg sådär så vill man ju se människor och uppleva lite puls. Vi hade några dagar med sol och fikapauser i solskenet så helt misserabelt var det ju inte :-) Det var väldigt trevligt att umgås och många härliga skratt blev det, men nästa gång får det bli en storstad i stil med London, Paris eller Barcelona! Emma tyckte dock att Litauen var helvetet på jorden, haha

När man är ledig och får göra vad man vill kan det ibland vara svårt att hitta på något att göra eller hitta någon att hitta på något med. Fast jag känner att jag hunnit med en hel del redan såklart! :) I onsdags efter att vi kom hem åkte jag hem till Amanda och fikade på hennes altan, hur skönt som helst i solen och väldigt goda muffins! Tack för det fina Amanda, nästa gång kanske det blir fika på min balkong ;) Sedan så blev jag väldigt pysselsugen, jag blir det ibland och då åker alla pysselgrejer fram och det ser ut som ett bombnedslag på mitt bord och i soffan, men det är väldigt roligt! Jag kom på försent att jag var pysslig av mig, så några påskkort var det liksom ingen idé att göra för de skulle inte komma fram i tid. I stället fick det bli några vårkort! :) Jag är ingen expert på det där med att göra kort, men jag tycker att det är väldigt kul och det är huvudsaken. Sedan är det lite som terapi också, både tid och rum försvinner på något sätt. Väldigt kul också att köpa lite nya papper och annat smått och gott. Det har öppnat en ny scrapbooking/inredningsbutik på Storgatan i stan, den var väldigt mysig och där hade jag nog kunnat stanna en hel dag och bara kollat runt. Fanns så mycket fint som jag ville ha. Ett par bilder på mina kort kommer i slutet av detta inlägg.

Ikväll har jag varit hemma hos min bror och hans sambo och grillat för första gången i år. Sjukt god mat, en massa trevliga små tillbehör till :) Tack för en supertrevlig kväll!

Glad Påsk på er alla mina kära vänner som läser bloggen!!!



Vår och blåsippor där fram...



Våren och vår där fram... Måste bara säga att jag älskar ugglan, den gör mig glad på något sätt! :)

Ja kanske dyker det ner ett litet kort i just din brevlåda... ;)


Robyn

Har percis suttit och tittat/lyssnat på en konsert med Robyn på kanal 1. En konsert som var på Berns, Stockholm i december förra året. Hon är bara så jävla grym alltså och det bästa av allt är ju att hon kommer till Göteborg i sommar. Robyn var en av de första artisterna som blev klara för Way Out West 2011 och direkt när jag fick reda på det, så kände jag att jag bara måste dit i år igen. Det kostar i och för sig en hel del pengar, så man vill ju gärna att det ska vara en hel del andra bra artister också. Samt att man ska ha någon som har lust att hänga på, inte kul att gå på festival själv direkt. Helst ska man ju vara flera, då blir det lite mer festivalkänsla :) Men så av en händelse så frågade min vän Jennie häromdagen om jag funderat något på Way Out West och om jag var sugen på att gå. Samt att jag idag såg på Way Out West:s hemsida att även Kanye West är klar för festivalen. Hur grymt är inte det på en skala?! Det gjorde ju att saken är biff! Klart att jag ska gå på Way Out West i sommar! Någon mer som är sugen på att hänga med?? :)

Här kommer en låt av Robyn som jag tycker om väldigt mycket


och här är en men Kanye West, en riktig klassiker som får mig att tänka tillbaka på New York 2008 :)





Här är en bild på mig och min vän Inci på Brooklyn Bridge i New York, maj 2008. Glasögonen säger väl allt, eller? ;)




Åh vad jag vill åka tillbaka till New York!!! :)


50.

Jag har varit hemma och varit sjuk några dagar nu, trist, jättetrist verkligen. Jag tycker inte alls om att vara hemma och även fast jag är sjuk och borde vila en massa, blir jag himmlans rastlös, hm... Det hela började egentligen i måndags tror jag... Jag var i väg till vårdcentralen för att kolla upp mina leverfläckar, min kära hypokondriker till pojkvän tyckte att några fläckar på ryggen absolut borde kollas upp. Ja det var så han uttryckte sig när jag var där och hälsade på senast. Men jag har inte tyckt att det varit så farligt och när jag rådfrågat min kära mor, så tyckte hon inte heller att det var ngn som såg "farlig" ut. Fast jag valde ändå att gå dit, det kan ju inte skada eller hur? De på ryggen var det ingen fara med, men jag tog bort en ändå bara för att den var lite i vägen, sedan hittade läkaren en på låret som hon tyckte att den här tar vi bort, så det gjorde hon. Kommer att få svar på om det var ngt med den om ett tag... Sjukt ont gjorde det i alla fall att ta bedövningen, shit pommes frites alltså! Jag är ju inte så förtjust i sprutor heller, så jag bad snällt om att få ligga ner under hela "operationen", det fick jag :). Ja efter detta lilla ingrepp så blev jag i alla fall sjuk... Tror inte att det har något med det att göra, men man vet ju aldrig. Har haft feber och varit allmänt hängig i alla fall, not fun at all. Så i tisdags efter lunch gick jag hem och har varit hemma sedan dess. Borde kanske egentligen vara hemma i morgon också, men jag känner att jag vill träffa eleverna sista dagen innan lovet. Blir ju så långt emellan annars :). Det enda positiva med att vara hemma är att jag har kunnat prata lite mer med Erik på Skype, fast det har väl iof inte gått jättebra eftersom både nätet och Skype har strulat där borta i Thailand. Sedan så lyckades Erik avinstallera nätverkskortet också, haha. Men idag är det bara 50 dagar kvar till Erik står där på Landvetter, helt fantastiskt. 7 veckor kommer ju att gå hur fort som helst, eller vad säger ni? ;) Längtar i alla fall väldigt mycket nu, lite extra längtar man ju också när man är hemma och är sjuuuk... Erik har/är också förkyld, men 30% mer än mig då såklart! ;) Kanske är det han som har smittat mig...? I wish i alla fall, haha

Nej nu ska jag fortsätta kolla på lite hockey, ser ju ut som om Färjestad kommer att ta hem det här SM-guldet, GÖTT!!! :)

Puss & Kram

Götlaborg!

Idag ska jag bege mig till Göteborg och träffa Jennie och lilla Norah, som jag inte träffat på typ två år tror jag. Så lilla Norah kanske inte är så liten längre :). Det ska i alla fall bli fantastiskt trevligt! Sedan så är det ju ett underbart vårväder ute och det gör ju inte det hela sämre precis. Hänga i Gbg en lördag, med härligt sällskap och skönt väder kan ligga på en topp 10 :)

Ha en skön lördag allihop!

Puss! 

RSS 2.0