Målbild

Ja ni som följer min blogg har ju inte missat att jag tränar och käkar rätt (hoppas jag i alla fall) för att gå ner ett par kilo. Målet dessa tre veckor är att försöka gå ner 3 kilo, men jag vet inte riktigt om det kommer att funka. Men hoppas kan man ju alltid. För en tjej är det ganska svårt att gå ner 1 kilo i veckan, normalt är det att gå ner mellan 0,5-0,8 kilo, så jag hoppas på det bästa :-) Men allt har gått bra så här långt så jag känner mig väldigt stolt, hehe. Carro skrev ett inlägg i sin blogg för ett par dagar sedan, som handlar om tips för att hålla motivationen uppe. Ett av tipsen var att man skulle ha en eller flera målbilder, tillexempel en bild på någon vars kropp du beundrar. Jag behövde inte fundera speciellt länge på detta utan det första namnet som dök upp i mitt huvud var Jessica Biel. Ja varför då undrar ni kanske då. Jo när jag såg filmen "I now pronounce you Chuck and Larry", där Jessica spelar en av rollerna (advokat) tyckte jag att hon var så sjukt snygg. Jag kommer ihåg att jag sa till min bror, som jag kollade på filmen ihop med att en sådan kropp som Jessica har skulle jag vilja ha. Hennes rumpa är något att bita i, haha. Så därför är Jessica Biel den självklara målbilden för mig! Sedan har hon ju ett väldigt fint namn också... ;-)

Här är några bilder på Jessica, dels från filmen och dels några andra...









Så vad tycker ni om Jessica Biel? Har ni några egna målbilder? :-)


Onsdag!

Idag är det 3:e dagen på "fat camp" och jag är förvånad över att det har gått så bra. Jag känner av att jag har dragit ner på kolhydraterna, jag blir liksom segare och orkar inte träna så hårt. Ett promenadpass räcker för att man ska känna sig helt slut typ. Visst kan det bero på att man inte tränat på ett tag och att konditionen inte sitter där den ska, men visst känner man av ett minskat kolhydrat intag. Ska man träna hårdare får man nog ta och stoppa i sig lite ändå, man vill ju inte bli helt knäpp i huvudet liksom.

Det har inte varit så bra väder idag, så jag har mest legat i soffan och läst min bok, eller kollat på tv. Väldigt skönt faktiskt. Nu på kvällen har jag varit och hälsat på Malin i Tanum, lika trevligt och mysigt som vanligt. Nu är det snart sängen som gäller, längtar till min bok :-) I morgon blir det Smögen och hälsa på Johanna och några vänner till henne, det ska bli kul!

Dagens träning:

Morgonpromenad 45 minuter

Core 25 minuter

Dagens låt:

Do you remember...?


Artistvärd!

Jag har  under flera år arbetat som funktionär på olika festivaler runt om i landet. Jag har mestadels arbe tat inom säkerhet på olika sätt. Att få arbeta som artistvärd har alltid varit något som jag har velat göra, men har aldrig tilldelats den posten, förrän nu! I år ska jag arbeta som artistvärd på Way Out West, ska bli otroligt spännande faktiskt. Jag hoppas på många roliga arbetsuppgifter och många nya bekantskaper. Det finns alltid några personer som man fattar extra tycke för. Kul ska det bli i alla fall! Det kommer att bli ett bra avslut på sommarlovet! :-)

Här är ett av banden som jag hoppas att jag får se på festivalen -  The Radio Dept

 

Många av banden som spelar på årets festival är okända för mig, så om det är någon som har några tips på vilka band man bör se så skriv gärna en liten kommentar, tack!

 

 


Sol, värme och tjuvdopp ;-)

Idag har västkusten visat sig från sin bästaste sida, i alla fall här i Fjällbacka, eller Skeppstad om jag ska vara exakt ;-). Har legat på altanen hela dagen och solat och läst. Är inne på min 4:e bok för i sommar!! Just nu läser jag "Borta Bäst" av Sara Kadefors, en mycket intressant bok som gör att man blir väldigt nyfiken :-) Vi har ju ingen direkt badplats här, utan antingen åker man ut med båten till någon ö, eller så tar man kanske bilen till Hamburgö eller Fjällbacka camping. Eftersom mamma & Ola är i Västervik och har båten med sig kunde jag ju inte ta den, kan ju inte köra heller så...:-) Och jag orkade inte ta bilen och åka iväg någonstans heller, då det blev att ta ett tjuvdopp i grannens pool! hihi Väldigt busigt och jag kände mig typ som värsta brottslingen, haha. Men de var ute med sin båt så jag var egentligen inte så nervös att de skulle komma på mig, utan mer om någon av de andra grannarna skulle se och typ skvallra. Men jag var snabbt i och ännu snabbare ur tror jag. Det jag inte hade tänkt på innan var ju att det blev fotavtryck i vatten efter mig?? Ghaaa tänkte jag lite snabbt, som tur var så var det ju soligt och varmt så de torkade ju ganska snabbt, var ju tvungen att gå tillbaka efter en stund och kolla läget ;-) Otroligt skönt var det i alla fall, jag önskar att vi också hade en pool på tomten... Ja det är väl typ det som jag har roat mig med idag, sol, ett tjuvdopp i poolen och läsning. Väldigt avkopplande!
Träning idag:

Idag blev det bara en morgonpromenad på 45 minuter...

Här kommer ytterligare en låt från USA-tiden... Vacker är den... Lika vacker som du...

Lite samma känsla som igår...


Fat Camp ;-)

Efter att ha dragit på mig några onödiga extra kilon, kände jag att det var dags att ta tag i vikten. Jag började egentligen redan lite förra veckan, men tänkte köra lite extra hårt från och med i dag och tre veckor framåt, innan det är dags att börja jobba igen. Min kära vän Carro har pratat väldigt gott och GI metoden, så jag tänkte köra den fast i light version. Inte köra den punkt till pricka, men ändå försöka tänka GI. I det stora hela innebär det att dra ner på snabba kolhydrater och livsmedel som innehåller mycket socker. Jag ska även hålla upp med alkoholen i tre veckor, kanske blir något glas rose här och där, men minska mitt alkoholintag ganska mycket iaf.
Det har varit en hel del festande de senaste månaderna. Dra ner på sötsaker ska jag också göra, jag ska ha en dag i veckan då jag får äta typ vad jag vill :-). Så idag när jag åkte ut till kusten, stannade jag på ICA Maxi och inhandlade en massa goda nyttigheter. På matsedeln stod idag kikärtsplättar med fullkornsris och en kall sås av ajvar och matlagningsyoghurt. Jag hade svårt att få till plättarna, de ville inte riktigt hålla ihop och finns ingen fin stekyta. Tror att det kanske kan bero på att vi bara har gjutjärnspannor här, kanske ska köpa en tyflonpanna? Men de smakade helt ok, ja med ajvarblandningen blev det faktiskt riktigt gott :-) Får bli samma mat till lunch i morgon eftersom det finns en massa smet kvar...

Såhär har jag tränat idag:

* Morgonpromenad ca 50 minuter

* Löpning ca 30 minuter + mag/rygg övningar

Känner mig väldigt nöjd med dagen faktiskt, hoppas att morgondagen blir lika bra! Nu när det kommer att bli en hel del promenader och löpturer behöver jag bra musik i mina lurar. Ge mig gärna tips på era bästa låtar att träna till! Man behöver inte vara medlem för att skriva kommentarer här, man behöver bara skriva koden som kommer efter att man skrivit sitt inlägg. Behöver få ihop några låtar så jag kan få en ny playlist :-)

Blev lite nostalgisk idag när jag hörde denna gamla dängan, eller så gammal är den inte, men den har några år på nacken. Det är väldigt mycket California över den i alla fall :-) Speglar kanske lite hur jag känner just nu också...



Längtar...

ibland så mycket att jag nästan kan dö...

Jag saknar dig...


Sång och Dans!

För att spinna vidare på seglarveckan lite till, så tänkte jag ger en låt med en dans till som spelades väldigt väldigt många gånger under kvällen. En del av dansen dansades också. Eftersom jag tycker att det är väldigt roligt att dansa, var jag självklart tvungen att leta upp denna på youtube :-). Den spelades tydligen första gången på Eurovision song contest i Oslo i år. Bandet Madcon var även gäster på Sommarkrysset för ett tag sedan, så en del av er känner säkert igen den. Jag håller i alla fall på att träna på den, mitt mål är att kunna hela innan sommarlovet är slut :-) Träna på den ni med så ses vi på dansgolvet i slutet av augusti och kör järnet, haha.

Här är låten i helhet...

 

 

Här är en instruktion hur man kan lära sig dansen...

 

 

Så vad tycker ni? Skriv kommentarer! Ni är många som läser min blogg, men ni är dåliga på att kommentera :-)

 

Puss&Kram


Vecka 29 2010

Vecka 29 börjar närma sig sitt slut, även kallad seglarveckan här på västkusten. Att den kallas seglarveckan beror på att ett gäng seglarbåtar, med en massa människor (i ganska ung ålder) i beger sig ut längs västkusten och besöker bland annat Hunnebostrand, Fjällbacka och Smögen. För er som har sett mina uppdateringar på Facebook vet att jag var inne i Fjällbacka i tisdags och tog del av spektaklet. För det är ett riktigt spektakel, väldigt fulla ungdomar, både tjejer och killar. Tjejerna spelar verkligen på sin sexualitet då de har så lite kläder på sig som möjligt och kjolar och shorts täcker knappt rumpan. Men jag och Johanna träffade på Linkan och några kompisar till honom som var där i en båt, de och vi höjde väl medelåldern något, haha. Vi blev inbjudna att hänga med dem på båten och det var kul att hänga där med dem och studera alla som gick förbi. Det tävlades bland annat i vilken båt som kunde spela högst musik och vem som fick plats med mest människor på sin båt. På en båt (stor) hoppade de på så många människor att de började läcka in vatten så polisen var tvungen att gå dit för att få människorna att hoppa av. Ja helt bAnAnAs var det i alla fall och nu har man gjort seglarveckan vid 30 års ålder och jag kan nog säga att jag har inget behov av att göra det igen :-).

Här är lite bilder från tisdagen...

Fuldans på en båt...



Glada tjejer!



Ja man var ju tvungen att hänga på trenden och dansa på båten ;-)


Ja förutom seglarvecka så tillbringade vi en hel del i solen, vi solade uppe vid stugan och nere vi bryggan. Jag tog mitt första dopp i havet i Sverige för i år, lite sent kan tyckas men det har ju inte varit speciellt varmt i vattnet. Kan väl inte påstå att det var speciellt varmt nu heller, men uppfriskande helt klart :-). Det blev grillbuffe på hotellet inne i Fjällbacka, väldigt gott, så har ni vägarna förbi Fjällbacka tycker jag att ni ska prova på det. Räkmacka och glass på bryggan inne i Grebbestad har vi också hunnit med i veckan, sjukt goda räkor! Johanna åkte hem i torsdags morse och sedan dess har jag hängt själv ute i stugan. Helt ok och ganska skönt, men lite läskigt på natten när man ska sova :-). Har blivit en del promenader, sol, läsning och en fika med fina Malin och söta Elin inne i Grebbestad. Har även hunnit blogga en del som ni kanske har märkt, kul faktiskt :-). Jag ska lämna västkusten här om någon timme och bege mig tillbaka till Trollhättan där jag ska gå på 40-års kalas idag. Min mosters sambo William fyller 40 år, stort GRATTIS till honom!! Fick precis höra av mamma att morfar kommer och är med på kalaset, de ska hämta honom från sjukhuset i några timmar, väldigt kul att han får vara med. Det värmer i hjärtat :-). Stannar nog hemma i Trollis i morgon söndag också och åker sedan ut hit på måndag igen. Får se om det blir själv eller om jag får med mig någon...

Här är en bild på 40-åringen :-)
En bild från 2008 :-)

Vill även passa på att gratulera Johanna på 31-års dagen, STORT GRATTIS TILL DIG FINA DU!! Hoppas att du får en riktigt bra födelsedag ute i Smögen! Du är nu även en fullvärdig medlem i 30+ gruppen, hehe. Där jag själv inte är riktigt accepterad ännu... ;-P
Här är en bild på 31-åringen omringad av två beundrare, inte en helt ovanlig företeelse ;-)
Alghero 2010

Ha en bra lördag alla där ute!! Ge mig gärna lite lördagsgodis genom att skriva en kommentar vettja ;-)

Dejting - en riktig djungel

Ja alla ni som läser min blogg och känner mig, vet ju att jag är singel, ni som läser och inte känner mig har nog förstått det ändå :-) Att träffa någon bra och kul kille är ju inte det lättaste precis, inte om man heter Jessica i alla fall :-S. Jag har i alla fall varit på tre dejter under juni och juli, i alla fall om jag minns rätt och det tror jag att jag gör :-)

Dejt nummer 1:

I början av juni träffade jag på en kille på Butler's, i slutet av kvällen i baren på ovanvåningen. Såg bara en snygg jeansskjorta i ögonvrån och där stod han plötsligt bredvid mig och gav mig ett leende och ett hej. Kan tillägga att han var lite lik Michael Scofield i Prison Break, inte helt fel, hihi.  Vi stod och pratade en stund innan det var dags att gå hem, eftersom Butler's stängde. Jag sa att vi (jag, Mia och Carro) skulle gå till Amis och om han kände för det kunde han ju komma dit. Vi kan kalla honom för Pelle, Pelle är från Orust men bor i Gbg och hade ingen koll på Amis, jag förklarade vart det låg och hoppades att han skulle hitta dit. Kom sedan på att det faktiskt inte heter Amis längre :-). Som tur var hade han en kusin som bor i Trollhättan så de hittade dit :-). Stod en stund och pratade där med innan det var dags att åka hem. Frågade om han hade FB och det hade han (tänkte att vi kunde adda varandra där), men ångrade mig sedan och frågade om han ville ha mitt nummer ist, och det vill han :-). Vi hade sms-kontakt i några dagar innan vi bestämde oss för att ses i Göteborg. Vi möttes upp vid Kopparmärra, en klassiker :-) och gick sedan vidare till ett cafe i Linne. Hade en väldigt trevlig dejt i ca fyra timmar, rätt bra om ni frågar mig. Det kändes bra efteråt och jag kände att jag kunde tänka mig att fortsätta att lära känna honom. Skön stil, humor, bra musiksmak, intressanta intressen och han hade en kärlek till havet, inte helt fel liksom. Vi fortsatte att höras lite via sms, men det kändes som om det var mest jag som hörde av mig och det kändes inte som om han var intresserad av något mer. Så jag la ner det, ingen ide att slösa tid på någon som inte är intresserad. Visst kändes det lite trist, men inget att gräva ner sig för liksom. Kändes bra att jag inte hakade upp mig på det och gick vidare :-)

Hade ju inte varit hel fel att dejta denna killen ;-)

Michael Scofield


Dejt nummer 2:

Att träffa någon på krogen är kanske inte det mest optimala, om jag tänker tillbaka på de förhållanden som jag har haft så har jag träffat de flesta genom vänner eller genom nätdejting. Ja jag har provat på nätdejting för er som inte visste om det :-) Back in the days kändes det lite pinsamt att säga att man dejtade på nätet, att det bara var en viss sorts människor som sysslade med det. Men idag känns det som de flesta har testat på det i alla fall en gång :-). Så för ett tag sedan fick jag för mig att starta ett konto igen på en av dejtingsajterna. Var väl inte speciellt aktiv och kände inte att det direkt fanns någon som passade mig i smaken. Men så var det en kille som skrev till mig som jag tyckte verkade intressant. Efter en del mailande fram och tillbaka frågade han om vi kunde börja prata på msn. Jag ger inte gärna ut min msn till vem som helst, men jag tänkte att ja varför inte. Efter en hel del pratande där gick vi över till att sms:a och sedan ringa. Jag tyckte verkligen att han verkade jättetrevlig, hur lätt som helst att prata med och de bilder jag hade sett såg riktigt bra ut. Tillslut så bestämde vi oss i alla fall för att träffas. Eftersom han bodde i Linköping och jag i Trollhättan beslutade vi oss först för att träffas i Jönköping, nästan mittemellan :-). Men det blev lite ändrade planer så vi bestämde att han skulle komma till Trollhättan istället, väldigt nervöst! Städade och fixade i ordning hemma som aldrig förr och fixade ju även till mig själv såklart. Vet inte hur många gånger jag bytte kläder typ, haha. Han dök upp i värsta snygga bilen, en svart audi tt (är lite svag för snygga bilar :-)) och jag tänkte att det kan ju inte bli annat än bra det här. Men där misstog jag mig rejält, ur bilen stiger en kille som var hur sunkig som helst. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, men det var ju bara att hålla god min typ. När jag kramade honom kände jag hur han luktade mööös (vet inte hur jag ska förklara lukten, men ni vet säkert), när man kramar en kille första gången, eller alla gånger vill man ju att han ska lukta gott. Parfym är ju sånt som man kan gå igång på liksom :-). Han var klädd i ett par uppkavlade utsvängda jeans som var trasiga typ överallt och en rutig skjorta i och för sig av det moderna slaget, men den var smutsig, eller den såg i alla fall smutsig ut. Ett par superslitna bruna fula sneakers och en grön jacka som också den var smutsig. Håret var helt fett och hans skägg och mustasch var helt vildvuxet. Och på toppen av moset hade han den fulaste bruna resväskan i skinn som man kan tänka sig. Ja det var inte många rätt där inte. Men nu hade jag ju tagit dit honom så det var ju bara att bita i det sura äpplet. Jag hade tänkt att vi skulle gå till Butler's för att äta, men jag kunde inte med att gå dit. Vi gick till O'learys i stället, inte för att det var mycket bättre men vi var ju tvungna att gå någonstans. Jag försökte att vara trevlig och försökte att tänka positivt, men det gick verkligen inte. Inget som helst fel på hans personlighet, men utseende och personlighet går ju liksom hand i hand. Som tur var så märkte han väl att jag inte var helt nöjd så efter middag och lite tv-tittande så beslutade vi tillsammans att han skulle åka hem. Jag kände mig som världens sämsta människa, men jag kunde inte fortsätta att umgås med honom, än mindre ha honom sovandes över. Jag tycker att första gången som man ska träffa någon så vill man ju vara  så fräsch och snygg som möjligt liksom, jag tycker inte att det är för mycket begärt. Speciellt inte om man aldrig har träffats heller... Ja efter denna upplevelse tog jag bort mitt konto och tänker inte att nätdejta på ett bra tag framöver.

Bilen var det enda som var snyggt :-P

Audi-TT

 


Dejt nummer 3:


Den senaste dejten jag var på var med en yangster (youngster) från Trollhättan ;-). Jag har lärt känna honom genom en vän. Han är en bland de snällaste och trevligaste killarna som jag har träffat och vi hade innan dejten träffats på gemensamma fester, ute på krogen och även haft lite sporadisk sms-kontakt. Det var jag som frågade om vi skulle ta en öl ihop en dag och det tackade han ja till. Hade väldigt trevligt och han var lätt att prata med. Men jag kände väl att det inte var någon direkt magic eller pirr på det sättet, men jag gillar honom liksom. Vi fortsatte att sms:a lite och träffades ute och pratade och så, men det har inte blivit mycket mer. Jag gillar honom som person och jag hoppas att vi kan fortsätta att hänga som kompisar :-).


 

Googlade yangster och då kom bland annat denna bilden upp :-)

 


Snygg, men han kunde skippat ciggen :-)



Ja som sagt att hitta rätt är inte lätt ;-)


Döden är en del av livet...

I mitt senaste inlägg skrev jag att jag hade fått veta tråkigheter angående min morfar när jag var i Skåne, tänkte att jag skulle skriva lite om det...

Min morfar blev opererad förra sommaren för de hittade en tumör i hans mage, eller i tarmen närmare bestämt. Detta innebar att han fick en påse på magen, något som har varit väldigt frustrerande för honom. Efter denna operation fick han för sig att han skulle gå upp på toaletten och då ramlade han och förstörde höften. Detta innebar ytterligare en operation. En jobbig sommar 2009 och ett jobbigt år har följt detta... Morfar har haft ont både här och där och åkt fram och tillbaka till vårdcentralen känns det som. För några veckor sedan blev han sämre, han hade svårare för att andas och så vidare och när han kände en knöl på halsen åkte han till vårdcentralen. När han väl var där blev han dålig och han blev då ombedd att lägga sig ner och vila lite. De sa att han var för dålig för att sitta upp för att ta några prover. Enligt morfar tog de inget blodprov utan kollade på knölen och sedan skickade det hem honom!! I det skicket som han var i skickade de hem honom själv, körandes bli, en nästan 85-årig farbror!! Helt galet om ni frågar mig. När han kom hem var han mycket dålig... Efter att ha kräkts i tre dagar körde mamma och min moster in honom till akuten. Han blev inlagd och de tog en massa prover på honom. När jag var i Skåne ringde mamma bara och sa att morfar hade blivit sämre att han inte kunde andas så bra själv utan fick syrgas. Självklart blev man orolig och jag valde att åka hem... Hälsade på morfar på tisdagen och då fick vi reda på att cancern i magen hade spridit sig. En metastas hade satt sig i halsen och trycker på mat och luftstrupe och de hade även hittat en metastas under ena revbenet. Några dagar senare fick vi reda på att det inte går att göra något åt det och att det även har spridit sig till levern. Detta är otroligt sorgligt och svårt att ta in. Morfar har ju liksom alltid funnits där och alltid ställt upp och varit världens bästa morfar! Nu vet vi inte hur länge han får vara kvar hos oss här på jorden. Otroligt ledsamt, ännu en sommar med tråkigheter...

JAG HATAR CANCER!!!

Här är några bilder på morfar från 2008 innan alla större bekymmer. He does a lot of funny faces :-)

 

Jag älskar dig morfar!!


Long time no see

Ja nu är det ungefär två veckor sedan jag skrev något i bloggen. Jag har varit väldigt osugen på att sitta vid datorn överhuvudtaget och då blir det ju inte mycket till skrivande. Har ju mobilen där jag kan kolla mailen och FB och det har liksom räckt för mig. Men nu är jag tillbaka för att uppdatera er lite om vad som har hänt i mitt liv.
Efter Fjällbacka och besök hos Malin & Martin i Tanum åkte jag ner till Familjen Svensson i Vinslöv. Det var ett bra tag sedan jag träffade Kalle och Elliot (Maria var uppe i Juni och hälsade på mig) så det var väldigt kul att träffa dem igen, kul att se hur stor Elliot hade blivit. Självklart fantastiskt att träffa Mia också :-). Kom ner på fredag eftermiddag och hämtade upp Kalle i hans Fiskebutik (han säljer visst inte fisk, utan fisketillbehör har jag fått veta, haha) inne i Kristianstad. Sedan blev det god mat och rosevin och massa "snack", väldigt trevligt om ni frågar mig :-). På lördagen var det sjukt varmt så vi åkte hem till Mias mamma (som också skulle vara barnvakt åt Elliot på kvällen) i Hästveda (tror jag att det hette) där det fanns en sjö som man kunde bada i. Hur skönt som helst att svalka sig i värmen, hela 34 grader varmt var det, helt galet! Efter bad och mys i Hästveda åkte vi tillbaka till Vinslöv för att göra i ordning oss inför kvällen. Första stoppet var hemma hos Sara och Christian, där det dracks en hel del sjukt goda drinkar och för många lakrits shots :-). Sedan taxi in till Kristianstad och Kristianstads dagarna. Vi lyssnade ett par tre låtar som framfördes av bandet Artmade, sedan blev det ett stopp på ett ställe där de spelade skön reggae och sedan vidare till ett annat ställe där vi dansade fuldans hela kvällen/natten. Sedan taxi hem till Vinslöv igen :-) Bra kväll med väldigt många skratt, här är bilder som jag tog med mobilen den kvällen. Har en hel del bilder i kameran också, men de har jag inte sparat ner på datorn ännu :-).

Mojitoooo! :-)

 

Mia poserar i Kalles keps och glasögon, något som vi alla roade oss med, bilder på detta finns i kameran och kommer kanske med i sommaralbumet på Fejjan :-) Snygg som få är hon i alla fall :-)


På söndagen var vi rätt bakfulla, men efter frukost, en del vätska och piller så mådde man helt ok. Fortfarande sjukt varmt vilket gjorde att man var väldigt dåsig. Åkte för att hämta den lille hos mormor. Passade på att ligga vid sjön hela dagen, i skuggan vill jag tillägga. För varmt och för bakis för att ligga i solen. Blev en hel del dopp i sjön, skönt! Kvällen tillbringades framför tv:n och VM-finalen, Spanien vann!! Helt fantastiskt! Kalle & Mia höll på Holland så det var jag mot dem, hehe. Trots att Spanien vann guld och Tyskland vann brons gick det inte så bra på VM-tipset för mig. Kom på 3:e plats... Bakifrån ;-) Kom inte sist i alla fall och det är det som räknas, hehe. Fick ett litet tråkigt besked om min morfar på söndagen vilket gjorde att jag valde att åka hem från Skåne på måndag förmiddag. En fyra timmars lång resa i 30 graders värme, tur att man har AC i bilen :-) Ja det var en mysig och rolig helg i Skåne, tack Familjen Svensson för detta och tack Sara och Christian för en sjukt bra förfest!! Kärlek till er!

 

Fortsätter att berätta om mina sommarbravader i ett annat inlägg :-)

Puss & Kram

 

Här visar Elliot vilket trick han kan göra med sina fingrar, så söööt! :-)


Spanien!

Det blev Spanien som vann mot Tyskland med 1-0, Spanien är helt klart värdiga vinnare och jag höll faktiskt på dem mot slutet. Man vill ju hålla på det vinnande laget liksom, haha. Tyckte att det var synd att Torres inte fick göra ett mål där på slutet, det hade varit bra för hans självförtroende tror jag :-). I och med detta så kan jag få rätt på både vem som blir bronsmedaljör (har tippat Tyskland) och vem som blir guldmedaljör. Hade ju varit himla najs om Spanien tog hem guldet nu då, det skulle man ju kunna leva länge på, på jobbet bland alla fotbollstokiga kollegor (läs manliga kollegor ;-)).

Ja fortsättning följer...

Här kommer snygging nummer 2 igen! :-)


Tyskland eller Spanien?

Sitter i Malins & Martins källare och kollar fotboll, det är väldigt spännande! Spanien har helt klart spelat bäst fotboll såhär långt i matchen. De skapar bäst och flest chanser men ännu ingen boll i nätet. Jag är ju lite kluven när det gäller den här matchen. Jag har tippat Spanien som vinnare i VM, men mitt hjärta bultar ju för Tyskland. Ja det är bara vänta och se hur det går helt enkelt :-)

Fjällbacka

Ligger just nu i sängen i våran lilla friggebod här i Skeppstad - Fjällbacka, det är mysigt här men det hade varit ännu mysigare med sällskap... :-) När jag kommer ut till stugan så infinner sig ett speciellt lugn, det är så jäkla gött att vara här ute! Har suttit och läst min bok, En förtjusande man - Marian Keyes ute på altanen i solen, ätit sill och potatis, det hör liksom kusten till :-), gått en härlig kvällspromenad och kämpat med att lägga ut alla bilder från resan på fejjan. Tog sjukt lång tid. Hoppas på fint väder i morgon och mindre blåst så att man kan ta sig ett först dopp här i Sverige. Har ju inte gjort det ännu, riktigt dåligt faktiskt, men det har ju varit så himla kallt i vattnet. Det är även första gången för i sommar som jag är här ute i stugan och det gör kanske att man tänker tillbaka lite på hur det var förra sommaren och minnen ifrån den... Det är både med glädje och med lite sorg i hjärtat...
Här är några bilder från i fjol:

Solnedgång i Fjällbacka



Väldigt god Ceasarsallad på bryggan i Fjällbacka



Midsommar i Skeppstad



Grillmästarn!


Periodare

Jag är verkligen en periodare när det gäller träning, jag vet inte vad det är men jag kan verkligen inte hålla en jämn nivå, det är antingen allt eller inget. Saken är den att jag tröttnar så snabbt på de träningsformer som jag håller på med. Det som funkar bäst och det som jag tycker är ok mest hela tiden är promenader, morgonpromenader är det bästa I guess. Nu har jag bestämt mig igen för att ta tag i träningen, lagom såhär på semestern, haha. När man redan ska vara tränad för beachen liksom. Men men, som min kusin sa: Jag satsar på beach 2011 ;-)

Så nu har jag i alla fall gått morgonpromenader både igår och idag, eftersom alla vet att måndagar är den bästa dagen att börja sitt "nya" liv på ;-). Har även tänkt att försöka äta lite GI och det har gått bra so far. Ska även försöka mig på träning på kvällarna också, typ en promenad till eller kanske gå ut och springa eller köra lite styrkeövningar. Ja vi får se hur det går helt enkelt, jag återkommer med en rapport :-) Om det är någon som har förslag på hur man kan hålla uppe motivationen, skriv ett inlägg om det! Tack!



Topp 5!

Här har jag listat fem snygga fotbollshunkar från VM 2010 :-)

Nummer 5:

David Villa - Spanien

Nummer 4:

Fabio Cannavaro - Italien

Nummer 3:

Nicolas Loderio - Uruguay

Nummer 2:

Fernando Torres - Spanien


Nummer 1:

Cristiano Ronaldo - Portugal

Vad säger ni, håller ni med eller har ni förslag på andra fotbollssnyggingar? :-)

Kontrasterna i Sydafrika...

Tittade precis på en dokumentär om fem fotbollsfruar från England som åkte till Sydafrika för att göra volontärarbete på ett barnhem en liten bit utanför Kapstaden, i en så kallad kåkstad. Bara en halvtimma utanför Kapstaden (där välbärgade människor vältrar sig i lyx) lever människor i misär, utan både mat och rent vatten. De bor i skjul som inte ger speciellt mycket skydd, det är väldigt hög brottslighet och dödligheten av HIV och AIDS är mycket stor. På barnhemmet där fotbollsfruarna hjälper till bor det väldigt många barn i åldrarna 0-16 år. Det är barn som har förlorat sina föräldrar i AIDS och som själva då är smittade med HIV, det är barn som har blivit utsatta av olika slags övergrepp eller blivit övergivna av sina föräldrar av någon anledning. Jag satt och grät under hela tiden som programmet höll på. Det är för jävligt rent ut sagt att människor ska behöva leva så när andra människor vältrar sig i lyx. När man tänker på Sydafrikas historia med bland annat apartheid och att fortfarande i detta nu så har kvinnorna inte samma rättigheter som männen. De har tillexempel ingen rättighet att äga land. Så blir jag faktiskt lite förvånad över att de får anordna fotbolls VM, vad sänder det ut för signaler liksom?! Att resten av världen accepterar att dessa människor lever i denna misär och fattigdom? Det finns säkert fördelar för landet också att få anordna VM, men det känns som om resten av världen borde ingripa lite mer. Det är år 2010 och det känns helt sjukt att dessa kontraster finns!!

Jag påverkas sjukt mycket av sådant här, speciellt när det har med barn att göra, då blir jag väldigt blödig. Innan jag såg denna dokumentär så funderade jag på att åka som volontär, jag funderar fortfarande på det. Frågan är bara om jag känslomässigt skulle klara av det. Sedan kostar det en hel del att åka som volontär, så det känns inte som om det är något som man bara gör i en handvändning. Men det skulle kännas väldigt bra att kunna bidra på något sätt. Så jag kommer att fortsätta att fundera och ta kontakt med olika volontärorganisationer... Är det någon som varit i väg som volontär så får ni gärna berätta om era erfarenheter!


Back in Svezia!

I går kom jag hem efter några underbara dagar i Alghero. Det var verkligen en fantastisk resa på alla sätt och vis. God mat och dryck, till helt ok priser, lite billigare än här i Sverige faktiskt. Väldigt fint väder, som varmast tror jag att det var 37 grader, lite väl varmt kanske om ni frågar mig. Fina stränder, finast var stranden i Stintino på norra Sardinien, dit vi åkte i Fredags då vi hyrde bil, en tjusig liten Fiat Panda :-) Där var vattnet helt kristallblått och väldigt skön sandbotten att gå på. När vi hyrde bil åkte vi även till en medeltida stad som hette Castelsardo, där var det väldigt mysigt och vi åkte upp till en utsiktsplats typ där man kunde se ut över hela staden och vattnet. På vägen hem körde vi typ vilse, vi tänkte försöka oss på att ta en annan väg hem än den som vi åkte på dit bara för att få lite omväxling, men det fick vi ångra bittert i efterhand. Tydligen så leder alla vägar i Sardinien till Sassari i alla fall, haha. Efter mycket om och men kom vi i alla fall tillbaka till Alghero :-) Vi gick och gick en hel del också under dessa dagar. Eftersom vi bodde i gamla stan fanns det en hel del små gränder att besöka. Vi letade även efter ett diskotek i flera dagar för vi tänkte att det kunde vara lite kul att dansa lite och så :-) På fredagen, sista dagen hittade vi två schysta ställen, ett där man kunde dricka goda drinkar och sitta och prata lite och ett disco där man kunde dansa. På det första stället träffade vi på tre killar från Helsingfors (De pratade som mumintrollen :-)) som var roliga och den ena var rätt snygg också ;-), så dem hängde vi faktiskt med hela kvällen och natten. Tror att vi gick och lade oss halv 6 på morgonen för att sedan gå upp halv 9 för att hinna till flyget i tid. Sov rätt gött på planet hem vill jag lova, men kul hade vi! :-)
En väldigt lyckad resa helt enkelt och kan lätt tänka mig att åka tillbaka, tack Johanna det gjorde vi bra!
Puss och Kram
Här kommer några bilder från resan:
Solnedgång första kvällen


Johanna poserar vid bilen :-)


Cappuccino!


Jordgubbsdricka! ;-)


2 av killarna som vi träffade sista kvällen :-)

RSS 2.0